Pretres: aretirali šefa Audija

Foto: EPA
Foto: EPA
Potrdili so, da je bil vrhovni šef Audija Rupert Stadler aretiran.
Oglej si celoten članek

Tiskovni predstavnik Volkswagna je potrdil, da so policisti aretirali Ruperta Stadlerja. Do aretacije je prišlo teden dni za tem, ko so na podlagi naloga za hišno preiskavo preiskali njegovo luksuzno stanovanje. 

Stadlerja so namreč začeli preiskovati zaradi suma kaznivih dejanj poneverbe in lažnivega oglaševanja v povezavi s potvarjanjem emisij pri vozilih znamke Audi. 

Senca na Mercedesu Šef Audija uradno osumljenec, nad Mercedesom pa temen oblak laži

Tožilstvo je v odzivu na aretacijo sporočilo, da je odločitev upravičena, zaradi tveganja, da bi Stadler lahko prikril dokaze. Sodnik je zanj odredil pripor, poroča BBC. Tiskovni predstavnik Volkswagna je ponovil, da Stadler velja za nedolžnega, dokler mu krivde ne dokažejo. 

Tožilstvo je še sporočilo, da preiskujejo 20 osumljencev. Poleg Stadlerja je eden od osumljenec vodja prodaje Bernd Martens, poroča Reuters. 

Stadler je do nedavna kljub aferi Dieselgate, ki je omadeževala tudi Audi, užival podporo pri družinah Porsche in Piech, ki lastniško obvladujeta celoten koncern Volkswagen. 

Avto Dieselgate snel glavo Audijevemu glavnemu inženirju
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:42 18. Junij 2018.

    mhm, čez dve leti pa odpravnina ene 40 milijonov evrov,. kot za onega ostarelega frajerja iz Volkswagna lani...

  • mph
    12:41 18. Junij 2018.

    Bedarija, kar je imel za skrit, je imel več kot dovolj časa.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.