Avto
117 ogledov

Dieselgate snel glavo Audijevemu glavnemu inženirju

Ulrich Hackenberg Volkswagen
Audijev glavni tehnični inženir Ulrich Hackenberg je odstopil, potem ko je bil zadnja dva meseca po izbruhu škandala z emisijami suspendiran.

Ulrich Hackenberg ni kar nekdo. Bil je glavni Audijev človek, zadolžen za raziskave in razvoj. Sadove njegovega oddelka so s pridom uporabljale tudi druge znamke znotraj koncerna Volkswagen. 

Danes 65-letni Hackenberg se je Audiju pridružil leta 1985 in je bil zadnjega četrt stoletja eden ključnih mož v koncernu, ki so določali bodoče strategije razvoja pri izdelavi avtomobilov. Glede na silovit razvoj znamk Audi, Volkswagen in Škoda ni potrebno posebej omenjati, da je bil zelo uspešen.

Njegova je bila denimo ideja, da bi različne modele Audija izdelovali na tipizirani modularni platformi. To je potem s pridom prevzel celotni koncern, tudi večina drugih proizvajalcev danes avtomobile izdelujejo na ta način. 

Kot so na kratko sporočili v koncernu, je novo vodstvo s Hackenbergom doseglo vzajemni dogovor o njegovem odhodu. Nadomestil ga bo Stefan Knirsch, ki je zadnje dve leti vodil razvoj Audijevih motorjev. V času, ko se je staro vodstvo vključno s Hackenbergom spozabilo in motorje pri 11 milijonih vozil prirejalo tako, da so bili sposobni preslepiti testne naprave za doseganje ugodnejših izpustov strupenih dušikovodikov, je Kirsch deloval zunaj koncerna in ni omadeževan z afero, poroča Automotive News.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.