Pri 36 letih umrla televizijska zvezdnica in najhitrejša ženska na svetu

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Američanka Jessi Combs je umrla med postavljanjem hitrostnega rekorda.
Oglej si celoten članek

Televizijska voditeljica in "najhitrejša ženska na štirih kolesih svetu", Američanka Jessi Combs je umrla v nesreči med postavljanjem svetovnega hitrostnega rekorda na kopnem v puščavi Alvord v ameriški zvezni državi Oregon. Poskušala je podreti lasten hitrostni rekord.

HITROSTNI REKORD Jaguar po hitrostni rekord na smučeh

Combs je hitrostni rekord postavila oktobra leta 2013, ko je z vozilom na reaktivni pogon North American Eagle (NAE) Supersonic Speed Challenger dosegla hitrost 631 km/h. Eagle je vozilo, ki so ga sestavili iz delov reaktivnega letala F -104 Lockheed Startfighter.

Foto: North American Eagle

Avto Nov hitrostni rekord na italijanskih avtocestah

Podrobnosti nesreče še niso znane, znano pa je le, da je umrla med poskusom postavitve novega rekorda z vozilom na reaktivni pogon. "Njena največja želja je bila postati najhitrejša ženska na svetu. To so sanje, ki so jo preganjale že od leta 2012 naprej. Bila je ena od redkih sanjačic, ki je rekordno hitrost napadla tudi v resničnosti. Zemljo je zapustila kot najhitrejša ženska na štirih kolesih na svetu," so za ameriške medije povedali družinski člani.

Foto: Facebook Jessi Combs

Video Padel je hitrostni svetovni rekord na kolesu

Jessi Combs je sodelovala v številnih televizijskih oddajah, med drugim v Overhaulin, All Girls Garage in Mythbusters. Njen soigralec Terry Madden se je poklonil na družbenih medijih "Na žalost smo jo izgubili v grozljivi nesreči. Bil sem prvi tam in verjemite mi, da smo naredili vse, kar je bilo mogoče, da jo rešimo," je zapisal v objavi na Instagramu.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.