Avto
4216 ogledov

Pri 36 letih umrla televizijska zvezdnica in najhitrejša ženska na svetu

Jessi Combs Facebook
Američanka Jessi Combs je umrla med postavljanjem hitrostnega rekorda.

Televizijska voditeljica in "najhitrejša ženska na štirih kolesih svetu", Američanka Jessi Combs je umrla v nesreči med postavljanjem svetovnega hitrostnega rekorda na kopnem v puščavi Alvord v ameriški zvezni državi Oregon. Poskušala je podreti lasten hitrostni rekord.

Jaguar XE in Graham Bell v lovu na hitrostni rekord. HITROSTNI REKORD Avto Jaguar po hitrostni rekord na smučeh

Combs je hitrostni rekord postavila oktobra leta 2013, ko je z vozilom na reaktivni pogon North American Eagle (NAE) Supersonic Speed Challenger dosegla hitrost 631 km/h. Eagle je vozilo, ki so ga sestavili iz delov reaktivnega letala F -104 Lockheed Startfighter.

 | Avtor: North American Eagle North American Eagle

Lamborghini aventador Avto Nov hitrostni rekord na italijanskih avtocestah

Podrobnosti nesreče še niso znane, znano pa je le, da je umrla med poskusom postavitve novega rekorda z vozilom na reaktivni pogon. "Njena največja želja je bila postati najhitrejša ženska na svetu. To so sanje, ki so jo preganjale že od leta 2012 naprej. Bila je ena od redkih sanjačic, ki je rekordno hitrost napadla tudi v resničnosti. Zemljo je zapustila kot najhitrejša ženska na štirih kolesih na svetu," so za ameriške medije povedali družinski člani.

Jessi Combs | Avtor: Facebook Facebook

Neil Campbell Video Šport Padel je hitrostni svetovni rekord na kolesu

Jessi Combs je sodelovala v številnih televizijskih oddajah, med drugim v Overhaulin, All Girls Garage in Mythbusters. Njen soigralec Terry Madden se je poklonil na družbenih medijih "Na žalost smo jo izgubili v grozljivi nesreči. Bil sem prvi tam in verjemite mi, da smo naredili vse, kar je bilo mogoče, da jo rešimo," je zapisal v objavi na Instagramu.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice