Avto
43 ogledov

Jaguar po hitrostni rekord na smučeh

Jaguar XE in Graham Bell v lovu na hitrostni rekord. Jaguar
Pri Jaguarju so našli povezavo med avtomobili in smučanjem - seveda marketinško. Na avtomobilskem salonu v Ženevi so objavili nov projekt pri katerem bodo sodelovali z nekdanjim britanskim olimpijcem Grahamom Bellom.

Britanski smučar Graham Bell je nastopil na petih zimskih olimpijskih igrah, kot kaže pa smuči še ni odložil v kot. Skupaj z Jaguarjem bo poskušal postaviti hitrostni rekord na smučeh in se zapisati v Guinnessov seznam rekorderjev. Cilj je na smučeh smučati pri hitrosti večji od 250 km/h.

Bell se je projekta lotil resno. Zanj so pripravili posebno obleko opremljeno z dvema motorjema. Vloga Jaguarja je, da mu pomaga pri aerodinamiki, inženirstvu in dizajnu. Treningi v Alpah pri velikih hitrostih so že v teku. Bellu pomaga jaguar XE s pogonom na vsa kolesa, ki ga vleče in mu pomaga pri privajanju na velike hitrosti.

Bell bo poskušal rekord popraviti prihodnje leto in sice na zimskem testnem poligonu podjetja Jaguar Land Rover v švedskem Arjeplogu. Trenutni rekord je v rokah Italijana Simeoneja Oregoneja, ki je na smučeh uspel stati pri hitrosti 249,6 km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.