Pri Fordu ogorčeni nad dvobojem cybertrucka in njihovega F-150

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Glavna zgodba preteklega tedna je pripadla Tesli in Elonu Musku, ki je predstavil "neuničljivi" električni cybertruck. Njegova naloga je v enem »mahu« z močjo premagati tako slavni Fordov poltovornjak F-150 kot porscheja 911. Pri Fordu so bili po objavljenem merjenju moči ogorčeni.
Oglej si celoten članek

"Goljufal je," so se zaposleni pri Fordu odzvali na video objavljenem na Tviterju, v katerem je električni cybertruck v vlečenju vrvi brez težav odpravil s s slavnim Fordom F-150. Iz Forda so pozvali na ponovni dvoboj, ki ga je Musk sprejel.

Napoved Musk: "Končno bo Nikola Tesla ponosen na nas"

Tako je Sunny Madra, podpredsednik Ford X-a (Fordovega inkubatorja, ki združuje podjetnike, inženirje in oblikovalce, ki se ukvarjajo z naprednimi rešitvami) v objavi na Tviterju Muska obtožil, da ima cybertruck, da bi primerjal "jabolka s hruškami".

Premiera Tesle Mislili so, da se heca, ampak to je zares Teslin serijski pick-up

Pri tem je namigoval na nelogičnost pri Teslini primerjavi. Namreč, cybertruck ima pogon speljan na vsa štiri kolesa, zato ne gre za osnovno različico, ampak za različico z dvema ali tremi elektromotorji, je prepričan Madra. Cybertruck z dvema elektromotorjema do stotice pospeši v 4,6 sekunde in ima doseg z enim polnjenjem 480 kilometrov, s tremi elektromotorji pa je pospešek od 0 do 100 km/h tri sekunde.

Avto Komentatorji raztrgali Teslin pick-up, ki bo, kot kaže vseeno uspešnica

Na drugi strani so pri Fordu opozorili, da je bil F-150 prikazan v videu z opremo STX in pogonom na zadnji kolesi, kar pomeni, da ima pod pokrovom motorja 2,7-litrski EcoBoost motor z 242 kilovati moči (325 KM). Ford F-150 ima lahko tudi motor V8. Musk se izziva ne boji, če bomo gledali ponovni dvoboj, pa bomo izvedeli kmalu.

Prvi skok Prvi skok: Toliko električnih Tesel je bilo registriranih pri nas v oktobru

Zadnja novice je sicer, da je Tesla že presegla 250 tisoč prednaročil za cybertruck.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.