Avto
6631 ogledov

Pri Fordu ogorčeni nad dvobojem cybertrucka in njihovega F-150

Youtube
Glavna zgodba preteklega tedna je pripadla Tesli in Elonu Musku, ki je predstavil "neuničljivi" električni cybertruck. Njegova naloga je v enem »mahu« z močjo premagati tako slavni Fordov poltovornjak F-150 kot porscheja 911. Pri Fordu so bili po objavljenem merjenju moči ogorčeni.

"Goljufal je," so se zaposleni pri Fordu odzvali na video objavljenem na Tviterju, v katerem je električni cybertruck v vlečenju vrvi brez težav odpravil s s slavnim Fordom F-150. Iz Forda so pozvali na ponovni dvoboj, ki ga je Musk sprejel.

Tesla model Y Napoved Avto Musk: "Končno bo Nikola Tesla ponosen na nas"

Tako je Sunny Madra, podpredsednik Ford X-a (Fordovega inkubatorja, ki združuje podjetnike, inženirje in oblikovalce, ki se ukvarjajo z naprednimi rešitvami) v objavi na Tviterju Muska obtožil, da ima cybertruck, da bi primerjal "jabolka s hruškami".

Tesla cybertruck Premiera Tesle Avto Mislili so, da se heca, ampak to je zares Teslin serijski pick-up

Pri tem je namigoval na nelogičnost pri Teslini primerjavi. Namreč, cybertruck ima pogon speljan na vsa štiri kolesa, zato ne gre za osnovno različico, ampak za različico z dvema ali tremi elektromotorji, je prepričan Madra. Cybertruck z dvema elektromotorjema do stotice pospeši v 4,6 sekunde in ima doseg z enim polnjenjem 480 kilometrov, s tremi elektromotorji pa je pospešek od 0 do 100 km/h tri sekunde.

Tesla cybertruck Avto Komentatorji raztrgali Teslin pick-up, ki bo, kot kaže vseeno uspešnica

Na drugi strani so pri Fordu opozorili, da je bil F-150 prikazan v videu z opremo STX in pogonom na zadnji kolesi, kar pomeni, da ima pod pokrovom motorja 2,7-litrski EcoBoost motor z 242 kilovati moči (325 KM). Ford F-150 ima lahko tudi motor V8. Musk se izziva ne boji, če bomo gledali ponovni dvoboj, pa bomo izvedeli kmalu.

Tesla summon Prvi skok Avto Prvi skok: Toliko električnih Tesel je bilo registriranih pri nas v oktobru

Zadnja novice je sicer, da je Tesla že presegla 250 tisoč prednaročil za cybertruck.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.