Prihajajo poceni električni avtomobili

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Iz Volkswagna prihajajo novice, da naj bi v kratkem pripravili generacijo cenovno zelo ugodnih električnih avtomobilov.
Oglej si celoten članek

Volkswagen se pripravlja, da na ceste poleti tudi dejansko zapelje njegov prvi pravi električni avtomobil volkswagen ID.3, v času odpovedanega avtomobilskega salona pa so predstavili tudi skoraj dokončanega križanca ID.4. A pri obeh modelih gre za razmeroma velika in draga avtomobila, kar velja tudi za avtomobile, ki jih pripravljajo druge znamke iz Volkswagnove skupine.

Avto Tega nismo vajeni: VW posodobil avto in spustil ceno

Foto: VW vw polo TGI

VW revolucija Volkswagen ID 3 je novi golf in hrošč obenem

To naj bi spremenila nova generacija električnih avtomobilov, ki jih bodo zasnovali na povsem novi električni arhitekturi. Prvi naj bi v prodajne salone zapeljal že leta 2023. Volkswagnov vrhovni šef Herbert Diess je za nemški časopis Manager Magazin povedal, da bi radi z novo arhitekturo dosegli, da bi postali dosegljivi in kljub temu dobičkonosni tudi majhni električni avtomobili.

Pomembna novost Ta električni avto bodo po novem izdelovali v Sloveniji

Majhni električni avtomobili naj bi se namreč po zaslugi nove arhitekture cenovno približali njihovim tekmecem z motorji na notranje zgorevanje. Z njimi bodo nagovarjali predvsem voznike, ki danes kupujejo avtomobile, kakršna sta volkswagna polo in up. Nizke cene bodo sicer konstruktorji dosegli predvsem z lahko gradnjo, omejenim dosegom in ponudbo platforme drugim znamkam, s čimer bodo povečali njen ekonomski izkoristek.

NA PREMIERI Glavni v mestu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:10 19. April 2020.

    Tote datume pa skoz prestaljajo. 2010 leta so pisali da bo 2015 leta že vse elektrificirano, pa so datum prestavli …

  • 09:19 19. April 2020.

    Če bi VW mislil resno bi do tedaj še 3 leta prodajal posodobljene E up in Škodo citygo z dobrih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.