Avto > Na Štrom
12154 ogledov

Prihajajo poceni električni avtomobili

VW up! Volkswagen
Iz Volkswagna prihajajo novice, da naj bi v kratkem pripravili generacijo cenovno zelo ugodnih električnih avtomobilov.

Volkswagen se pripravlja, da na ceste poleti tudi dejansko zapelje njegov prvi pravi električni avtomobil volkswagen ID.3, v času odpovedanega avtomobilskega salona pa so predstavili tudi skoraj dokončanega križanca ID.4. A pri obeh modelih gre za razmeroma velika in draga avtomobila, kar velja tudi za avtomobile, ki jih pripravljajo druge znamke iz Volkswagnove skupine.

Volkswagen e-up! Avto Tega nismo vajeni: VW posodobil avto in spustil ceno

vw polo TGI | Avtor: VW VW

Volkswagen ID 3 električni avto VW revolucija Avto Volkswagen ID 3 je novi golf in hrošč obenem

To naj bi spremenila nova generacija električnih avtomobilov, ki jih bodo zasnovali na povsem novi električni arhitekturi. Prvi naj bi v prodajne salone zapeljal že leta 2023. Volkswagnov vrhovni šef Herbert Diess je za nemški časopis Manager Magazin povedal, da bi radi z novo arhitekturo dosegli, da bi postali dosegljivi in kljub temu dobičkonosni tudi majhni električni avtomobili.

Renault twingo Z.E. Pomembna novost Avto Ta električni avto bodo po novem izdelovali v Sloveniji

Majhni električni avtomobili naj bi se namreč po zaslugi nove arhitekture cenovno približali njihovim tekmecem z motorji na notranje zgorevanje. Z njimi bodo nagovarjali predvsem voznike, ki danes kupujejo avtomobile, kakršna sta volkswagna polo in up. Nizke cene bodo sicer konstruktorji dosegli predvsem z lahko gradnjo, omejenim dosegom in ponudbo platforme drugim znamkam, s čimer bodo povečali njen ekonomski izkoristek.

Smart NA PREMIERI Avto Glavni v mestu
Komentarjev 2
  • Avatar care
    care 10:10 19.april 2020.

    Tote datume pa skoz prestaljajo. 2010 leta so pisali da bo 2015 leta že vse elektrificirano, pa so datum prestavli na 2020 leto. Sedaj bluzijo s 2023 letom in do konca leta bo datum popolne elektrifikacije prestavljen na 2030. hahaha

  • stromar 09:19 19.april 2020.

    Če bi VW mislil resno bi do tedaj še 3 leta prodajal posodobljene E up in Škodo citygo z dobrih 30 kWh baterijo, ki so se pred novim letom dobili za 12t eur in golfa s slabih 40 kWh baterijo za 20t eur