Prve uradne skice nove octavie RS iV

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Premiera nove generacije športne octavie, ki prinaša veliko presenečenje pod motornim pokrovom, je najavljena za 3. marca.
Oglej si celoten članek

Škoda z uradnimi skicami najavlja skorajšnji prihod nove octavie RS iV. Češki proizvajalec avtomobilov je objavil tri uradne oblikovalske skice zunanjosti športnega avtomobila, ki temelji na četrti generaciji Octavie in bo svetovno premiero doživel 3. marca na ženevskem avtomobilskem salonu. Črni, za RS-modele značilni detajli poudarjajo dinamični oblikovalski slog. Octavia RS iV je hkrati prvi Škodin model RS opremljena s priključnohibridnim pogonom.

Foto: Škoda Škoda octavia RS iV

OCTAVIA RS PO PRENOVI Škoda octavia RS zmore zdaj 169 kilovatov moči

A brez skrbi, kljub zmanjšanju prostornine motorja za skoraj tretjino v različici priključnega hibrida nova octavia iV RS, kot so jo pomenljivo poimenovali, ne bo nič bolj pohlevna. 

Foto: Škoda Škoda octavia RS iV

Razkritje: 11. 11. Taka bo nova škoda octavia!

V ponudbi pa bosta tudi bolj "normalni" različici RS. Tista z bencinskim motorjem bo imela še vedno 2,0 litra prostornine in glede na napovedi podobno moč kot hibridna sestra. Bo pa konkretno lažja.  Tretja različica pa bo dizelska, a za zdaj ni znano, s kakšnim motorjem. Octavia naj namreč ne bi imela istega twin-turbo motorja, kot ga uporablja kodiaq RS.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:11 5. Februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 15:29 5. Februar 2020.

    Nekoč so bili Čehi za Balkan res "čehi" in škode " češki " avtomobili ! Mi smo ostali na Balkanu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.