Avto
5024 ogledov

Taka bo nova škoda octavia!

Škoda octavia Škoda
Škoda se pripravlja na premiero nove generacije octavie, ki bo glede na uradne skice ponudila zelo drzno obliko.

Octavia je veljala za bolj zadržan model v Škodini paleti vozil. A od zdaj naprej ne bo več tako.

Škoda Octavia DOBRO POGLEJTE SPREMEMBE Avto Slovenske policiste boste v prenovljenih modelih škode octavia lažje prepoznali

Po tem, ko so pri Škodi na zadnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu prenovljeni superb, hibridni superb iV, superb scout, električno različico malega mestnega modela citigo, bo zdaj imela octavia, ki bo v novi obliki predstavljena 11. novembra v Pragi. Hkrati bodo obeležili 60. obletnico prve octavie.

Oblikovalski skici razkrivata podaljšano silhueto novega modela s kupejevsko strešno linijo. Povsem nov sprednji del, velika kolesa in zadnje luči s kristalastimi elementi.

Škoda karoq Avto Nova škoda octavia pred vrati

Škoda octavia | Avtor: Škoda Škoda

Nova octavia si bo, tako kot golf osme generacije, ki ga bomo v živo spoznali prihodnji teden, nastajala na Volkswagnovi MQB platformi, za zdaj pa je znano, da bo kabina najbolj prostorna v avtomobilskem razredu, v katerem nastopa, prtljažnik pa so še povečali. Neuradno naj bi jo raztegnili za dva centimetra, medosje pa naj bi ostalo enako. V kabini bodo pričakovano prevladovali boljši materiali, boljša oprema, opcijsko bodo zdaj na voljo tudi digitalni merilniki (12,3-palca) in velik zaslon na dotik. Tako kot do zdaj bosta v ponudbi limuzinska in karavanska combi različica, kasneje pa se bosta pridružili še proterenska scout in športna RS različici.

Volkswagen golf Avto Uradne skice pred finalnim razkritjem novega golfa

Od motorjev lahko pričakujemo znane bencinske in dizelske agregate, mehke hibride in različico priključnega hibrida.

Komentarjev 2
  • DasAuto 23:03 17.oktober 2019.

    In pri taki obliki, takemu vzponu, kot ga je naredila Škoda, bi sedaj radi spravili znamko na nivo Dacie?! Nekdo pri VW-ju bo moral odpreti oči in še enkrat premisliti, katero znamko bi reskirali za "ceneno"

  • Avatar skeptik
    skeptik 15:13 17.oktober 2019.

    Ne, dragi pisunček. Nova Octavia ne bo takšna. To je samo skica.