Avto
8757 ogledov

Uradne skice pred finalnim razkritjem novega golfa

Volkswagen golf Volkswagen
24. oktobra bo dan D za novega golfa. Še prej pa so razkrili uradne skice.

Osma generacija Volkswagnovega golfa je pred vrati, prodaja se začenja decembra. Kaj je razvidno iz skic? Novinec bo dobil širše odbijače, bolj vpadljive in ožje žaromete, prav tako je »nos vozila« daljši, motorna maska je nižja.

Jasno je tudi, da bo na račun daljše medosne razdalje ponudil več notranjega udobja za potnike. 

Volkswagen golf | Avtor: Volkswagen Volkswagen

NOVI GOLF Avto VW izdal, kako bo novi golf pokoril konkurenco

Skice razkrivajo, da bo kabina drastično preoblikovana v primerjavi z aktualnim modelom. Z gumbi posejano sredinsko konzolo bo nadomestila tanka linija s parom sredinsko nameščenih odprtin za zračenje, ki se razteza skozi celotno armaturno ploščo, nova digitalna instrumentalna plošča bo zlita z digitalnim zaslonom. S klimatsko napravo se upravlja s tipkami občutljivimi na dotik, ki so pod sredinskim zaslonom na dotik. Novi trikraki volanski obroč z aluminijasto oblogo ima na obeh straneh večje število gumbov gumbov, s katerimi dostopamo do tempomata, digitalnih merilnikov, spreminjanjo skladbe ali radijske postaje, glasnost in upravljamo interakcijo z glasovnimi ukazi.

Volkswagen golf osme generacije Avto Razkrivamo notranjost novega golfa!

Volkswagnov šef Herbert Diess je že pred tem razkril, da bo novi golf popolnoma povezan s spletom, kar pomeni vgradnjo povsem novih tehnologij.

Volkswagen golf | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagnov šef za mala vozila Karlheinz Hell pravi: "Naslednji golf bo tehnološko povsem novo vozilo z vidika povezljivosti in programske opreme in sistemov za avtonomno vožnjo."

Volkswagen ID 3 električni avto VW revolucija Avto Volkswagen ID 3 je novi golf in hrošč obenem

Volkswagen bo na primer lastnikom golfa omogočil, da ga odklepajo kar preko pametnega telefona, ki bo postal digitalni ključ. Ta funkcija naj bi bila po besedah inženirjev povezana kar z desetimi različnimi podsistemi vozila.  "Sistem navigacije in informacijsko-zabavnega sistema ima od 10 do 20 milijonov vrstic kode, kar je več kot celoten avtomobil pred desetimi leti," je izjavo višjega predstavnika VW že maja navajal Automotive News Europe. 

Volkswagen golf | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volkswagen golf Mercedes A in golf Avto VW golf in mercedes razred A - eden od njiju ni zmogel 300.000 kilometrov

Pri Volkswagnu v povezavi z novim golfom navajajo tudi novo generacijo motorjev (bencinskih in dizelskih), v Wolfsburgu pa poudarjajo predvsem tehnologijo mehkega hibrida. Tudi vzmetenje, ki bo še dodana vrednost pri dinamičnih občutkih za volanom, bo novo. Tudi na račun nove platforme, zaradi katere naj bi bil novi golf za 70 kilogramov lažji.
 

Komentarjev 2
  • Ivo 09:10 11.oktober 2019.

    Precenjena nemška jajca...