Avto
9601 ogledov

Nova škoda octavia pred vrati

Škoda karoq Saša Despot
Četrta generacija najbolj popularnega Škodinega modela prihaja prihodnje leto. Kaj je znanega?

Nova generacija škode octavite je po pisanju tujih medijev v zaključni fazi, najnovejše informacije pa razkrivajo, da bo predstavljala zasuk v dizajnu. Tako vsaj trdijo pri francoskem AutomobileMag, ki so zapisali, da je bila aktualna generacija Škodine octavie zgolj "izlet." Dvodelni prednji žarometi, v katerih mnogi vidijo staro generacijo mercedesa razreda E zagotovo odhajajo v zgodovino.

Prenovljena škoda octavia OCTAVIA Avto Škoda octavia po prenovi bliže superbu

Novi žarometi ne bodo revolucionarni. Škoda naj bi se vrnila k bolj konservativnim smernicam, po katerih je bila znana dolga leta. Francozi pišejo, da bo maska hladilnika še večja, prav tako logo podjetja, na vozilu bo veliko kromanih dodatkov. Na zadku dlje od novih žarometov Čehi ne bodo šli.

Prenovljena škoda octavia RS OCTAVIA RS PO PRENOVI Avto Škoda octavia RS zmore zdaj 169 kilovatov moči

V notranjosti naj bi bila nova armaturna plošča z bolj izpostavljenin sredinskim zaslonom in povsem novim večpredstavnostnim sistemom. Pričakovati je, da bo nova octavia ponudila povsem digitalne merilike, pričakovana je tudi elektrifikacija pod motornim pokrovom v obliki 48V nadgradnje.

Škoda octavia scout Tokrat iz grmovja Avto In kot zadnja v vrsti iz grmovja še octavia scout

Osnovni motor naj bi bil 1,5-litrski turbobencinski TSI, dizlom se pri Škodi ne bodo odrekli. Pričakovati je, da bo 1,6-litrski TDI motor zamenjal nekoliko manjši 1,5-litrski. Octavio bodo izdelovali na MQB arhitekturi, večina tehnologij pa bo sorodna tistim v golfu, audiu A4 in seat leonu. Na ceste naj bi zapeljala konec prihodnjega leta.

Škoda Octavia DOBRO POGLEJTE SPREMEMBE Avto Slovenske policiste boste v prenovljenih modelih škode octavia lažje prepoznali
Komentarjev 1
  • peter23 20:43 08.julij 2018.

    Slike se ne ujemajo. Na eni Octavia na drugi Superb nič mi ni jasno. In ja pretežek avto za tako mali motor se 2.0 ne spraviš pod 6l/100km