Rekordni obvezni vpoklic pri Volvu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Švedski avtomobilski proizvajalec Volvo je zaradi težav z varnostno opremo v servisne delavnice vpoklical 2,2 milijona avtomobilov.
Oglej si celoten članek

Gre za avtomobile modelnih letnikov od 2006 do 2019, pri katerih so se pokazale težave z voznikovimi varnostnimi pasovi. Na seznamu avtomobilov, ki so jih podvrgli vpoklicu, so volvi S60, S60 L, S60 CC, V60, V60 CC, CX60, V70, S80 in S80 L.

Grozljivo Zato je dobro pripeti varnostni pas

Pri Volvu pravijo, da sicer niso prejeli nobenih obvestil o nepravilnem delovanju varnostnih pasov, ki bi vodilo k nesrečam, vendar gre za preventivni ukrep, s katerim bi radi preprečili hujše poškodbe voznikov.

Foto: Saša Despot Volvo XC40

Težave sicer povzročajo jeklenice, s katerimi so varnostni pasovi pritrjeni na karoserijo. Jeklenice so namreč v določenih okoliščinah podvržene obrabi, ki lahko privede do tega, da se ob veliki obremenitvi med prometno nesrečo pretrgajo.

Avto Ne pozabite na čiščenje varnostnih pasov!

Volvo bo voznike prizadetih avtomobilov povabil v servisne delavnice, kjer bodo poskrbeli za menjavo spornih varnostnih pasov, pravijo pa, da ob nadaljnji uporabi vozila do vpoklica na voznike ne preži nevarnost.

Promo Rešite življenje sebi in otroku

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.