Avto
2948 ogledov

Rekordni obvezni vpoklic pri Volvu

Volvo XC60 Saša Despot
Švedski avtomobilski proizvajalec Volvo je zaradi težav z varnostno opremo v servisne delavnice vpoklical 2,2 milijona avtomobilov.

Gre za avtomobile modelnih letnikov od 2006 do 2019, pri katerih so se pokazale težave z voznikovimi varnostnimi pasovi. Na seznamu avtomobilov, ki so jih podvrgli vpoklicu, so volvi S60, S60 L, S60 CC, V60, V60 CC, CX60, V70, S80 in S80 L.

Grozljivo Avto Zato je dobro pripeti varnostni pas

Pri Volvu pravijo, da sicer niso prejeli nobenih obvestil o nepravilnem delovanju varnostnih pasov, ki bi vodilo k nesrečam, vendar gre za preventivni ukrep, s katerim bi radi preprečili hujše poškodbe voznikov.

Volvo XC40 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Težave sicer povzročajo jeklenice, s katerimi so varnostni pasovi pritrjeni na karoserijo. Jeklenice so namreč v določenih okoliščinah podvržene obrabi, ki lahko privede do tega, da se ob veliki obremenitvi med prometno nesrečo pretrgajo.

Čiščenje avta Avto Ne pozabite na čiščenje varnostnih pasov!

Volvo bo voznike prizadetih avtomobilov povabil v servisne delavnice, kjer bodo poskrbeli za menjavo spornih varnostnih pasov, pravijo pa, da ob nadaljnji uporabi vozila do vpoklica na voznike ne preži nevarnost.

AVP Promo Uporabno Rešite življenje sebi in otroku
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.