Avto
3510 ogledov

Zato je dobro pripeti varnostni pas

1/4
Figure 1
Primer hudih poškodb, ki jih je dobila ženska v nesreči. Medicinsko osebje je napravilo mali čudež.

Te dni so zaokrožile CT fotografije 25-letnice iz ZDA, ki je doživela prometno nesrečo. Ob tem jo je vrglo iz avtomobila. Primer je sicer že starejšega datuma, a je širša javnost zanj izvedela šele zadnje dni. Pred dvema letoma ga je na specializirani platformi za zdravnike in drugo medicinsko osebje Figure 1 objavil kirurg.

Na slikah po nesreči so vidne hude poškodbe glave ob udarcu - ženski je zlomilo več obraznih kosti in povsem deformiralo čeljusti, imela je hud pretres možganov s krvavitvijo, levo oko je bilo potisnjeno daleč vstran. 

Kirurg je objavil tudi CT slike stanja po večurni operaciji, ko je multidisciplinarni ekipi uspelo pacientki dodobra vrniti obličje. Niso ji sicer mogli rešiti očesa in so ji ga morali odstraniti, vseeno pa so spravili kosti v kolikor toliko prvotni položaj, okrevanje pa je potekalo dobro. 

Pripenjanje z varnostnim pasom je zelo pomembno tudi na zadnji klopi, saj v prim Volvo praznuje Avto Vse najboljše, varnostni pas

V letu 2016 je na slovenskih cestah umrlo 15 voznikov osebnih vozil (tretjina od vseh), ki niso bili pripeti z varnostnim pasom. Umrlo je tudi šest nepripetih potnikov. Še 44 nepripetih voznikov se je hudo poškodovalo, pri čemer je imelo vpliv tudi dejstvo, da jih varnostni pas ob trku ni mogel obvarovati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.