Nov adut Renaulta, to je novi espace

Foto: Renault renault espace Foto: Renault renault espace Foto: Renault renault espace Foto: Renault renault espace Foto: Renault renault espace Foto: Renault renault espace Foto: Renault renault espace Foto: Renault renault espace Foto: Renault renault espace Foto: Renault renault espace
Renault je snel rjuho z novega renaulta espaca, ki je v skladu s trenutno avtomobilsko dobo postal križanec. Na voljo bo že to pomlad.
Oglej si celoten članek

Espace se je z nekaterimi križanskimi potezami že v prejšnji  generaciji oddaljil od enoprostorskega vzornika iz leta 1983 in naslednjih dveh generacij, z novo generacijo pa je popolnoma spremenil nrav in se spremenil v pravi pet- do sedemsedežni SUV.

Renault Renault k nam pripeljal najpomembnejši model leta

Foto: Renault renault espace

Novi espace je nastal na povečani platformi CMF-CD, ki si jo deli z australom, kar v precejšnji meri izražajo tudi njegove oblikovne poteze.  Z dolžino 4,72 metra je krajši od espaca prejšnje generacije, oid katerega je tudi za 215 kilogramov lažji, vendar naj bi po zaslugi razpotegnjenega zadka in izboljšav v ureditvi bila njegova notranjost prostornejša.

Moč prilagoditev "To je del čara električnih avtomobilov"

To se odraža tudi v prtljažniku, ki v petsedežni konfiguraciji meri 777 litrov, v sedemsedežni 159 litrov, povečati pa ga je mogoče na 1.818 litrov. K občutku prostornosti in zračnosti naj bi veliko pripomogla tudi sončna streha, ki je s površino več kot enega kvadratnega metra med največjimi na trgu.

Tako kot drugi novi renaulti, je tudi espace solidno opremljen z infozabavno in asistenčno tehniko. Osrednji del kokpita sta 12,3-palčni digitalni instrumentni sklop in 12-palčni za dotik občutljivi zaslon, na voljo pa je tudi 9,3 palčni projekcijski zaslon. Platforma mu zagotavlja do 32 pripomočkov za varnost in pomoč vozniku, na voljo pa je tudi z Renaultovim štirikolesnim volanom 4CONTROL advanced.

Avto Najboljši in najdražji megane

Prav tako pa se nova platforma odraža tudi v elektrifikaciji pogonskega sklopa. Gre za iz australa že znani samopolnilni hibridni sklop z močjo 200 'konjev'. Pri Renaultu poudarjajo predvsem njegovo gospodarnost, saj naj bi na sto kilometrov porabil le 4,6 litra bencina in v zrak izpustil 104 grame ogljikovega dioksida na kilometer.

Foto: Renault renault espace

A110S Francoski športnik v najboljši izdaji

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:00 28. Marec 2023.

    Dokaj povprečno Renaultovsko oblikovanje.

  • 11:53 28. Marec 2023.

    To ni espace, ta je bolj podoben koleosu :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.