Avto
16386 ogledov

Nov adut Renaulta, to je novi espace

renault espace
1/10
Renault
Renault je snel rjuho z novega renaulta espaca, ki je v skladu s trenutno avtomobilsko dobo postal križanec. Na voljo bo že to pomlad.

Espace se je z nekaterimi križanskimi potezami že v prejšnji  generaciji oddaljil od enoprostorskega vzornika iz leta 1983 in naslednjih dveh generacij, z novo generacijo pa je popolnoma spremenil nrav in se spremenil v pravi pet- do sedemsedežni SUV.

renault austral Renault Avto Renault k nam pripeljal najpomembnejši model leta

renault espace | Avtor: Renault Renault

Novi espace je nastal na povečani platformi CMF-CD, ki si jo deli z australom, kar v precejšnji meri izražajo tudi njegove oblikovne poteze.  Z dolžino 4,72 metra je krajši od espaca prejšnje generacije, oid katerega je tudi za 215 kilogramov lažji, vendar naj bi po zaslugi razpotegnjenega zadka in izboljšav v ureditvi bila njegova notranjost prostornejša.

renault austral Moč prilagoditev Avto "To je del čara električnih avtomobilov"

To se odraža tudi v prtljažniku, ki v petsedežni konfiguraciji meri 777 litrov, v sedemsedežni 159 litrov, povečati pa ga je mogoče na 1.818 litrov. K občutku prostornosti in zračnosti naj bi veliko pripomogla tudi sončna streha, ki je s površino več kot enega kvadratnega metra med največjimi na trgu.

Tako kot drugi novi renaulti, je tudi espace solidno opremljen z infozabavno in asistenčno tehniko. Osrednji del kokpita sta 12,3-palčni digitalni instrumentni sklop in 12-palčni za dotik občutljivi zaslon, na voljo pa je tudi 9,3 palčni projekcijski zaslon. Platforma mu zagotavlja do 32 pripomočkov za varnost in pomoč vozniku, na voljo pa je tudi z Renaultovim štirikolesnim volanom 4CONTROL advanced.

Megane Avto Najboljši in najdražji megane

Prav tako pa se nova platforma odraža tudi v elektrifikaciji pogonskega sklopa. Gre za iz australa že znani samopolnilni hibridni sklop z močjo 200 'konjev'. Pri Renaultu poudarjajo predvsem njegovo gospodarnost, saj naj bi na sto kilometrov porabil le 4,6 litra bencina in v zrak izpustil 104 grame ogljikovega dioksida na kilometer.

renault espace | Avtor: Renault Renault

Alpine A110S Avto Francoski športnik v najboljši izdaji

 

Komentarjev 2
  • sandi76 21:00 28.marec 2023.

    Dokaj povprečno Renaultovsko oblikovanje.

  • AN27 11:53 28.marec 2023.

    To ni espace, ta je bolj podoben koleosu :)