Renault razkril: To je zamenjava za kadjarja

Foto: Renault
Foto: Renault
Renault bo spomladi predstavil novega kompaktnega športnega terenca, ki bo nasledil kadjarja in v novo generacijo vstopil z novim imenom renault austral.
Oglej si celoten članek

Renault austral bo športni terenec za pet potnikov z dolžino 4,51 metra, ki naj bi Renaultu pomagal pri ponovnem osvajanju avtomobilskega segmenta C, ki ga je zastavil z novima meganom conquestom in meganom E-tech electric.

Električen! Znane podrobnosti Renaultovega električnega "kadjarja"

Ime austral izhaja iz latinskega pridevnika »australis«, ki ga v slovenščino lahko prevedemo kot »južni«. Beseda je razširjena tudi v številnih predvsem romanskih evropskih jezikih in tudi v francoščini, kar pri Renaultu izpostavljajo kot pomembno za ponosno izražanje svojega francoskega porekla.

Avto Take katrce še nismo videli

Renaultova vodja za poimenovanja vozil Sylvia Dos Santos k temu dodaja, da izraz »austral« spominja tudi na barve in toploto južne zemeljske poloble in je ime, ki vabi na potovanje, zato se odlično poda športnemu terencu. Po njenem mnenju zveni tudi harmonično in uravnoteženo in ga povsod z lahkoto izgovorijo, torej gre tudi za mednarodno ime.

Posodobitve Renault predstavil revolucionarno tehnologijo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.