Avto
6608 ogledov

Renault razkril: To je zamenjava za kadjarja

renault austral kadjar Renault
Renault bo spomladi predstavil novega kompaktnega športnega terenca, ki bo nasledil kadjarja in v novo generacijo vstopil z novim imenom renault austral.

Renault austral bo športni terenec za pet potnikov z dolžino 4,51 metra, ki naj bi Renaultu pomagal pri ponovnem osvajanju avtomobilskega segmenta C, ki ga je zastavil z novima meganom conquestom in meganom E-tech electric.

Renault logo Električen! Avto Znane podrobnosti Renaultovega električnega "kadjarja"

Ime austral izhaja iz latinskega pridevnika »australis«, ki ga v slovenščino lahko prevedemo kot »južni«. Beseda je razširjena tudi v številnih predvsem romanskih evropskih jezikih in tudi v francoščini, kar pri Renaultu izpostavljajo kot pomembno za ponosno izražanje svojega francoskega porekla.

renault 4 Avto Take katrce še nismo videli

Renaultova vodja za poimenovanja vozil Sylvia Dos Santos k temu dodaja, da izraz »austral« spominja tudi na barve in toploto južne zemeljske poloble in je ime, ki vabi na potovanje, zato se odlično poda športnemu terencu. Po njenem mnenju zveni tudi harmonično in uravnoteženo in ga povsod z lahkoto izgovorijo, torej gre tudi za mednarodno ime.

Posodobitve Avto Renault predstavil revolucionarno tehnologijo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.