Revolucionarne snežne verige

Michelinov model avtomobilskih snežnih verig, ki so alternativa dosedanjim jeklenim verigam, se je izkazal za uspešnega.
Oglej si celoten članek

Michelin je pred časom na trg ponudil novo vrsto snežnih verig easy grip, ki so narejene iz kompozitnih materialov, ki so na kolesu avtomobila videti kot ribiška mreža.

Prav novi pristopi proizvajalcev bodo morda pomagali "premagati strah" voznikov pred snežnimi verigami. Nedavna raziskava AMZS je pokazala, da bi imela težavo z natikanjem snežnih verig tretjina slovenskih voznikov in voznic.

Prednost verig iz kompozitnih materialov je v lahkotni in hitri montaži – natakne se jih v od dveh do treh minutah – ter v tišji vožnji od klasičnih kovinskih snežnih verig. Ne povzročajo pa niti poškodb na cestišču. Kupite jih lahko prek spleta, stanejo pa od 120 do 160 evrov, odvisno od dimenzij koles avtomobila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:19 6. Januar 2014.

    http://MegaStoon.Com/?share=237487

  • 15:10 2. Januar 2014.

    Sam živim v snegu in ob vsakem sneženju moram nameščat verige.Te verige bodo kolikor toliko uporabne samo na gumah z …

  • 14:57 2. Januar 2014.

    Srečni Felix zakaj žališ? Kaj imaš od tega. Očitno si dobro razumel kaj sem želel napisat.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.