Avto
2273 ogledov

Revolucionarne snežne verige

Michelin easy grip Michelin
Michelinov model avtomobilskih snežnih verig, ki so alternativa dosedanjim jeklenim verigam, se je izkazal za uspešnega.

Michelin je pred časom na trg ponudil novo vrsto snežnih verig easy grip, ki so narejene iz kompozitnih materialov, ki so na kolesu avtomobila videti kot ribiška mreža.

Prav novi pristopi proizvajalcev bodo morda pomagali "premagati strah" voznikov pred snežnimi verigami. Nedavna raziskava AMZS je pokazala, da bi imela težavo z natikanjem snežnih verig tretjina slovenskih voznikov in voznic.

Prednost verig iz kompozitnih materialov je v lahkotni in hitri montaži – natakne se jih v od dveh do treh minutah – ter v tišji vožnji od klasičnih kovinskih snežnih verig. Ne povzročajo pa niti poškodb na cestišču. Kupite jih lahko prek spleta, stanejo pa od 120 do 160 evrov, odvisno od dimenzij koles avtomobila.

Komentarjev 6
  • Vrhunski Izdelki 17:19 06.januar 2014.

    http://MegaStoon.Com/?share=237487

  • MaLi_BoG 15:10 02.januar 2014.

    Sam živim v snegu in ob vsakem sneženju moram nameščat verige.Te verige bodo kolikor toliko uporabne samo na gumah z letnim profilom in pri mokrem snegu oz. brozgi al kakorkoli temu rečete.Te verige pri suhem snegu bodo praktično neuporabne.Dobra lastnost ...prikaži več je edino ta ker bo pri vožnji po asfaltu bistveno manj tresljajev in posledično manša škoda na vozilu npr. ležajev,vzmetenja in podobno.Govorim o poškodbah na dolgi rok.Mislim da bi bile lahko precej koristne za žabarje po lj se furat....

  • abfall 14:57 02.januar 2014.

    Srečni Felix zakaj žališ? Kaj imaš od tega. Očitno si dobro razumel kaj sem želel napisat.