S parkiranjem ne bomo več izgubljali časa

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Če ste bili v petek z avtomobilov v BTC ali v centru Ljubljane, veste, koliko časa lahko izgubimo samo z iskanjem parkirnega mesta.
Oglej si celoten članek

Napačno parkiranje Napačno parkiranje: 40, 20 ali 12 evrov?

Boscheva naloga v Las Vegasu bo pokazati, da so pametna in povezana mesta prihodnosti že resničnost. Ponudnik tehnologije in storitev bo predstavil inovativne rešitve in storitve za urbano mobilnost in povezan delovni svet, kot tudi pametne domove in stavbe, predstavil pa bo tudi rešitev, ki si jo želi marsikateri voznik ob času predprazničnih nakupov, ko zapravlja dragoceni čas z iskanjem parkirnega prostora. 

MAŠČEVALCI Jezni vozniki so se maščevali za napačno parkiranje

To, da znajo avtomobili sami parkirati, brez voznika, čivkajo že ptički na veji. Pri Boschu želijo narediti korak naprej k realizaciji. Na največjem svetovnem sejmu potrošniške elektronike CES v Las Vegasu bodo na začetku januarja uresničili popolnoma avtomatizirano parkiranje. Predstavili bodo pametno infrastrukturo parkirne garaže, ki se poveže s programsko opremo v vozilu.

Foto: BMW BMW parkiranje

Bosch bo predstavil različne rešitve za povezano in avtomatizirano parkiranje. Parkiranje v skupnosti voznikom omogoča, da najdejo to, kar je v stanovanjskih predelih in mestnih središčih postala prava redkost: prosto parkirno mesto. Ko se avtomobil pelje mimo, samodejno prepozna in izmeri velikost prostora med parkiranimi avtomobili, prenese podatke v realnem času na zemljevid digitalnega parkirnega mesta, ki voznikom omogoči, da najdejo prosta parkirna mesta. Boschevo avtomatizirano parkiranje avtomobilov gre še korak dlje – avtomobil se parkira sam, popolnoma brez pomoči voznika. Vozniki pustijo svoja vozila na vhodu v parkirno garažo in pošljejo ustrezen ukaz s pomočjo aplikacije na pametnem telefonu: avtomobil nato sam poišče prazno mesto in se parkira brez pomoči. Eden od dejavnikov, ki uresničuje popolnoma avtomatizirano parkiranje, je pametna infrastruktura parkirne garaže, ki se poveže s programsko opremo v vozilu.

Kamniški redar Kamniški redar za "nepravilno parkiranje" ne bo kaznovan

Vse več vozil je povezanih

Bosch bo predstavil tudi storitve mobilnosti za povezana vozila v novem konceptnem vozilu na podlagi vozila BMW i3. S tem ko se povečuje število povezanih vozil – po dostopnih podatkih bo do leta 2020 na svetu povezanih okoli 250 milijonov avtomobilov – raste tudi potencial za nove digitalne storitve. Bosch ponuja širok nabor storitev za vozila, ki vozniku pomagajo najti brezplačno in prosto parkirno mesto s čim manj napora. Druge storitve vključujejo opozorilo za voznika, ki vozi v prepovedani smeri, in samodejno aktivacijo klica v sili v primeru nesreče.  

Zastonj parkiranje? Zastonj parkiranje? MOL: Ne gre za privilegiranje enega ponudnika

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 09:59 26. December 2017.

    vhodna/izstopna rampa bi morala biti zares dolga, da bi omogočila, 50/100 vozil (odvisno od velikosti parkirne hiše), kjer vozniki izstopajo ...

  • 09:51 26. December 2017.

    a si predstavljaš kolono vozil, ko kupci opravijo nakup na black friday, 50 lastnikov kliče vozilo, ti naprimer kupiš telefon, ...

  • 09:43 26. December 2017.

    in potem bo en majhen problem, prazni avtomobili na vhodih/izhodih, ki čakajo lastnika da se vsede v vozilo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.