Avto
857 ogledov

Kamniški redar za "nepravilno parkiranje" ne bo kaznovan

Mestno redarstvo
1/2
Facebook
Če občinski redar opravlja delovne naloge, lahko svoje vozilo na podlagi zakona pusti parkirano tudi na mestu, ki ni predvideno za parkiranje vozil. Tako so nam pojasnili na Občini Kamnik, kamor smo jim poslali fotografijo nepravilno parkiranega vozila mestnega redarstva, na katero opozarja bralec.

"Kamniški redar je avtomobil pustil sredi križišča. Razumel bi, če bi opravljal nadzor tam ali celo, da ne bi imel kje drugje parkirati. Odšel je peš v drugo ulico, kjer je fotografiral avto parkiran na pločniku," meni ogorčen bralec, ki ga je zanimalo ali bo tudi redar prejel kazen za nepravilno parkiranje?

Redarja ščiti zakon

Na mestni Občini Kamnik so nam ob predložitvi fotografije pojasnili, da je občinski redar v času nastanka fotografije opravljal delovne naloge v sosednji ulici in vozilo parkiral na mestu, kjer ga je slikal občan, kar pa ni v nasprotju z odlokom o ureditvi cestnega prometa in prometni ureditvi javnih površin na območju Občine Kamnik.

Ta pravi, da prepovedi iz odloka ne veljajo za vozila vzdrževanja občinskih cest pri rednih vzdrževalnih delih, nadzorna in intervencijska vozila pri opravljanju uradnih nalog, nujnih intervencij oziroma nadzorstvenih in preiskovalnih dejanj.

Pri tem dodajajo, da poleg omenjenega Odloka tudi Zakon o pravilih cestnega prometa ureja parkiranje redarskih vozil, ki pravi, da smejo vozila, ki uporabljajo rumeno rotacijsko luč, za čas opravljanja nalog ustaviti na cesti za toliko časa, kot je nujno potrebno za opravljanje del in smejo zapeljati tudi v območje za pešce in v območje umirjenega prometa.

Komentarjev 27
  • Ferluci 08:53 13.januar 2017.

    Klasičen primer poudarjanja svojega ega nekega zakompleksanega primitvca. Še dobro, da ni politik.

  • Ferluci 08:50 13.januar 2017.

    Ja, svoje slike pa ne vidiš. Poglej se malo v psiho-ogledalo!

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 17:05 09.januar 2017.

    Tako gre to ko daš idijotu zakon v roke.Za bruhat ta vlada fuj fuj fuj...