Avto
2092 ogledov

Zakaj so parkomati v Ljubljani v ponedeljek, na praznik, jemali denar?

Parkomat Poslal bralec
Čeprav je veliko voznikov prepričanih, da za praznike ni treba plačati parkirnine na parkomatih v Ljubljani, pa je to zelo zmotno mišljenje. Parkiranje za praznike v Ljubljani ni zastonj! No, je, če je praznik na nedeljo. Tako je bilo treba plačati parkirnino tudi v ponedeljek, 2. januarja.

Tudi med prazniki, ki so dela prostih dni, torej tudi za božič ali 2. januar, če ta dan ne pade na nedeljo, je parkirni listek v Ljubljani obvezen!

Res je, da na parkomatih in prometnih tablah, ki označujejo parkirna mesta, piše, da parkirnine ni treba plačati ob nedeljah in so označene ure in dnevi, ko je treba plačati za parkiranje, pa nikjer ni napisano, kako je s plačilom parkiranja ob praznikih.

Po koncu obratovalnega časa v stanju pripravljenosti

Parkiranje | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Skladno z Odlokom o urejanju prometa v Mestni občini Ljubljana je parkiranje plačljivo tudi na praznik, če je le ta med ponedeljkom in petkom oz. soboto, so na naše poizvedovanje že pred časom odgovorili iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice, d.o.o. Menijo, da je označen čas plačila dovolj razločno napisan, da je iz njega razvidno, da ob nedeljah plačilo ni potrebno.

Pojasnili so tudi, da je izven časa plačljivosti na parkomatih izpisano, da plačilo ni potrebno. Po koncu obratovalnega časa gre parkomat v stanje pripravljenosti, ki onemogoča plačevanje. V tem času je na parkomatu izpisano besedilo, da plačilo ni potrebno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.