Sedaj lahko tudi otroci vozijo bugattija

Foto: Bugatti
Foto: Bugatti
Že rosno mlad se je mogoče počutiti zelo premožno.
Oglej si celoten članek

Pri Bugattiju so dali svoj uradni blagoslov za izdelavo otroške različice njihovega slavnega modela type 35. 

Gre pravzaprav za reinkarnacijo nekoč že slavne otroške igrače, ki jo je Ettore Bugatti leta 1927 izdelal za svojega štiriletnega sina. Bugattija je nato še veliko ljudi prosilo, ali jim lahko izdela podobno maketo. Tako je "na cesto" v desetih letih butične proizvodnje prišlo okoli 500 otroških bugattijev s pravimi kolesi, od katerih je vsako imelo lastno zavoro. Seveda so preostali primerki danes izredno dragoceni.

Foto: Bugatti Bugatti

Ob 110. obletnici rojstva znamke, ki jo praznujejo letos, so se pri proizvajalcu hiperavtomobila chiron odločili znova vrniti v maloserijsko proizvodnjo otroško kopijo nekdanjega typ 35, ki so ga imeli razstavljenega na avtosalonu v Ženevi. Tako kot izvirnik ima električni pogon, le da je precej bolj napreden. Karoserijo so natisnili s 3D tiskalnikom, vsi detajli zelo vestno kopirajo original. Opremljen je z li-ionsko baterijo, regenerativnim zaviranjem in celo delno zaporo diferenciala.

Prav tako je precej večji, saj je od originalnega typ 35 manjši le za 25 odstotkov. Da se lahko vanj splazi tudi odrasel otrok, jasno.

Baby II bugatti ima tri režime vožnje. Otroški način dosega hitrost do 20 km/h, medtem ko v odraslem načinu pospeši do 45 km/h. Tretji način je brez omejitve, čeprav uradna hitrost ni znana. 

Saj niste pričakovali, da bo baby II bugatti poceni? 30.000 evrov, brez DDV. Pohitite, samo 500 jih bodo izdelali.  

Foto: Bugatti Bugatti

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.