Avto
652 ogledov

Sedaj lahko tudi otroci vozijo bugattija

Bugatti Bugatti
Že rosno mlad se je mogoče počutiti zelo premožno.

Pri Bugattiju so dali svoj uradni blagoslov za izdelavo otroške različice njihovega slavnega modela type 35. 

Gre pravzaprav za reinkarnacijo nekoč že slavne otroške igrače, ki jo je Ettore Bugatti leta 1927 izdelal za svojega štiriletnega sina. Bugattija je nato še veliko ljudi prosilo, ali jim lahko izdela podobno maketo. Tako je "na cesto" v desetih letih butične proizvodnje prišlo okoli 500 otroških bugattijev s pravimi kolesi, od katerih je vsako imelo lastno zavoro. Seveda so preostali primerki danes izredno dragoceni.

Bugatti | Avtor: Bugatti Bugatti

Ob 110. obletnici rojstva znamke, ki jo praznujejo letos, so se pri proizvajalcu hiperavtomobila chiron odločili znova vrniti v maloserijsko proizvodnjo otroško kopijo nekdanjega typ 35, ki so ga imeli razstavljenega na avtosalonu v Ženevi. Tako kot izvirnik ima električni pogon, le da je precej bolj napreden. Karoserijo so natisnili s 3D tiskalnikom, vsi detajli zelo vestno kopirajo original. Opremljen je z li-ionsko baterijo, regenerativnim zaviranjem in celo delno zaporo diferenciala.

Prav tako je precej večji, saj je od originalnega typ 35 manjši le za 25 odstotkov. Da se lahko vanj splazi tudi odrasel otrok, jasno.

Baby II bugatti ima tri režime vožnje. Otroški način dosega hitrost do 20 km/h, medtem ko v odraslem načinu pospeši do 45 km/h. Tretji način je brez omejitve, čeprav uradna hitrost ni znana. 

Saj niste pričakovali, da bo baby II bugatti poceni? 30.000 evrov, brez DDV. Pohitite, samo 500 jih bodo izdelali.  

Bugatti | Avtor: Bugatti Bugatti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.