Šef Volkswagna: "Avtonomna vožnja bo bolj spremenila avtomobile od elektrifikacije."

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Volkswagnov šef Herbert Dies pravi, da bo avtonomna vožnja bolj kot pa elektrika spremenila dojemanje avtomobilizma, kot ga poznamo danes.
Oglej si celoten članek

Volkswagen trenutno gre skozi proces preobrazbe za električno dobo avtomobilizma, saj zgolj v Evropi načrtuje šest tovarn baterij za električne avtomobile ter predelavo proizvodnih linij v tovarnah po vsem svetu.  

Avto Drzna napoved VW glede predstavitve avtonomnega avtomobila

Foto: Herbert Diess/LinkedIn Herbert Diess

In kljub temu je njegov vrhovni šef v pogovoru za Bloomberg napovedal, da prehod na električno mobilnost ne bo tako pomemben kot prehod na avtonomne avtomobile. Po njegovih besedah namreč avtomobil postane povsem drugačen, ko vozi avtonomno. Diess je to pojasnil s trditvijo, da so z desetkrat več vrsticami v kodnem zapisu softvera od najpopolnejših pametnih telefonov avtomobili že sedaj softverski izdelki. Ko bodo zares postali avtonomni, pa bodo najbolj sofisticirane spletne naprave, ki si jih lahko zamislite, je dodal.

Razvoj na ključnih trgih

Volkswagen si sicer že nekaj časa prizadeva, da bi na ključnih trgih ponudil možnost avtonomne vožnje. Pri razvoju sodeluje tudi s Fordom in ameriškim  partnerjem na področju razvoja opreme za avtonomno vožnjo Argo AI. Diess dodaja, da so se na Kitajskem, ki je njihov največji trg, povezali z lokalnimi tehnološkimi podjetji, kar jim bo omogočilo, da odo lahko med prvimi ponudili možnost avtonomne vožnje tudi na področju zasebne mobilnosti.

Šef Volkswagna Šef Volkswagna: "Pripravite se na pomemben preobrat"

Predpisi so se v prid avtonomne vožnje spremenili tudi marsikje v Evropi. Volkswagen je pretekli mesec denimo napovedal, da bi v Hamburgu začel preskušati visoko avtomatizirano električno reinkarnacijo legendarnega hipijevskega VW busa.

Foto: Volkswagen Volkswagen I.D. BUZZ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.