Avto
1917 ogledov

Drzna napoved VW glede predstavitve avtonomnega avtomobila

Herbert Diess epa
Šef koncerna Volkswagen Herbert Diess je prvič javno obelodanil datum, kdaj lahko na cestah pričakujemo prvi njihov avtonomni avtomobil. Že kmalu.

Predsednik uprave koncerna Volkswagen Herbert Diess pričakuje, da bodo avtonomna vozila pripravljena za prodajo med letoma 2025 in 2030.

Avto Hrvati v Zagrebu preizkušajo samodejno vožnjo

Diess je navedel izboljšanje na področju zmogljivosti računalniških čipov, potrebnih v avtonomnih avtomobilih, medtem ko razvoj umetne inteligence tudi pospešeno napreduje.

City as a Lab BTC Ljubljana Avto Ljubljana je bila dva dni Silicijeva dolina sveta

"Predvidljivo je, da bodo sistemi kmalu obvladali celo zelo zapletene situacije avtonomne vožnje," je Diess povedala za poslovno revijo Wirtschaftswoche.

Napoved Avto Napoved: Toliko nas bo stal kilometer vožnje v robo-taksiju

Herbert Diess | Avtor: Herbert Diess/LinkedIn Herbert Diess/LinkedIn

Iz Volkswagna so prejšnji mesec sporočili, da pospešeno napredujejo pri razvoju tehnologije za električne in samovozeče avtomobile in povečujejo vložke v razvoju na okoli 73 milijard evrov, kar je 13 milijard evrov več kot pred letom dni.

Honda Jazz e: HEV Avto Hondi prvi uspel pomemben korak

Naložbe vključujejo denar za novo organizacijo skupine Car.Software, katere cilj je zgraditi lastniški paket programske opreme, ki bo uporabljen v Audijevem projektu Artemis za razvoj naprednega, samovozečega električnega vozila.
 

Komentarjev 5
  • Build_NEK2 16:47 07.december 2020.

    Super.

  • Avatar Lion007
    Lion007 09:47 07.december 2020.

    No, dajte že enkrat. Komaj čakam na takšen avto.

  • Toma 09:28 07.december 2020.

    Boš pritisnil gumb gretje, pa bo koj v prvo drevo zletel in še užgal. Sicer pa resno upam da bo delovalo, da ne bodo vsi tako počasi traktorirali po cesti.