Avto
407 ogledov

Hrvati v Zagrebu preizkušajo samodejno vožnjo

Facebook
Na spletu se je pojavil video, ki prikazuje testiranje vozila na ulicah Zagreba, opremljenega s sistemi za avtonomno vožnjo.
AM-RB 001 VELIK POSEL Avto Velik uspeh Hrvaškega avtomobilskega podjetja Rimac Automobili

Na uradni Facebook strani Rimac Automobili so objavili posnetek avtonomnega vozila, dobro zamaskiranega renault scenica, na ulicah Zagreba. Na posnetku se vidita dve osebi v vozilu, ki pa ob vožnji iz garaže ne držita v rokah volana, ki se obrača samodejno. 

avtosalon Gost v oddaji Avto Rimac ostro nad HRT zaradi gostovanja Akrapoviča v oddaji

"Naša ekipa, zadolžena za avtonomno vožnjo, je predstavila svojo floto vozil, s katero želimo pospešiti razvoj sistemov za avtonomno vožnjo. Flota bo sestavljena iz več različnih vozil, različno zmogljivih za različne namene in scenarije," so zapisali pri Rimac Automobili, ki so s tem namignili na ačetek testiranj superšportnih avtonomnih vozil. Vozilo, prikazano v videoposnetku, ima nameščenih osem kamer, 12 ultrazvočnih senzorjev in zelo natančni GPS. Vozilo lahko znotraj kabine nadzoruje sistem za umetno inteligenco (UI). Namen testiranj je zbrati čim več uporabnih podatkov in preizkusiti lastne algoritme. Zanimivo je, da lahko avtomobil v eni uri vožnje pridobi za 6 TB podatkov.

 | Avtor: Facebook Facebook

Rimac one concept Odprta mesta Avto Rimac išče inženirje, tudi v Sloveniji

Pri podjetju Rimac Automobili naj bi prve rešitve oziroma funkcije v avtomobil vgradili leta 2021, in sicer v model C-Two, kasneje pa bodo sistem nadgrajevali.

Rimac C-Two Avto Rimac je odkril, koliko milijonov je Porsche vložil v njegovo družbo

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.