Avto
7227 ogledov

Rimac ostro nad HRT zaradi gostovanja Akrapoviča v oddaji

avtosalon Saša Despot
Mate Rimac je zaradi oddaje HRT Nedjeljom u 2, v kateri je bil kot gost povabljen Igor Akrapovič, včeraj namenil ostre besede voditelju zaradi 'neumnih' vprašanj. Čez noč pa se je zgodil preobrat.

Svetovno eden najbolj znanih hrvaških podjetnikov Mate Rimac je kritiziral voditelja hrvaške televizije Aleksandra Stankovića, potem ko je ta v paradni nedeljski oddaji nacionalne hrvaške televizije HRT gostil Igorja Akrapoviča. 

Rimac je na Facebooku zapisal, da je nedavno odbil sodelovanje v isti oddaji, tako kot že zadnji dve leti noče imeti nič s hrvaškimi mediji, niti jih ne spremlja. Vseeno se je odločil pogledati oddajo, v kateri je gostoval njegov slovenski idol, Igor Akrapovič, ki da ga ceni predvsem zaradi sledenja viziji in predanosti, iz česar je iz nič nastalo po vsem svetu znano podjetje športnih izpuhov.

"Zanimalo me je, kaj bi me čakalo, če bi sprejel povabilo. In kaj naredi Stanković? Šolski primer socializma: Koliko dni dopusta imajo vaši ljudje? Kakšne plače imajo? Ali jim dovolite, da so na prvi dan vrtca s svojimi otroki? Slišal sem, da imajo pri vas nekateri 6.000 evrov plače? Ali vam ljudje kradejo? Kaj si mislite o Agrokorju? Koliko Hrvatov dela pri vas? Imate kakšno jahto? Imate stanovanje v Monte Carlu?"

"Takšnega gosta imeti v oddaji, pa niti sekunde porabiti za pogovor izven omejenega mikrolokalnega razmišljanja, o prihodnosti industrije, o novih idejah in razmišljanju ... Ne poznam teh vaših 'for' - kdo je komunajzar, kdo je to, čigav je tisti - temveč sam gledam samo, kakšen 'mindset' ima."

"Mogoče pa je to samo refleksija stanja duha v družbi in večina ne bo videla ničesar napačnega v vprašanjih. In kako naj potem dajem izjave za domače medije, ko si ne znajo niti predstavljati, kako posluje tehnološko podjetje, kakšni so izzivi zanj in kaj je high-tech tehnologija, prihodnost ... Če pa je to doseg razgovora. Ko mediji ne morejo niti začeti razumeti motivacije modernega podjetnika, ki mu 'dol visi' za jahte in stanovanja."

"Igorja Akrapoviča poznam in zelo cenim. On je eden od mojih vzornikov, kako se iz nič naredi tehnološki lider v tej regiji - kar je zelo redko," je še dodal Rimac

Stanković je že sinoči na FB profil oddaje zapisal, da bo odgovoril Rimcu, ko bo imel zbrane misli. Očitno sta imela nato z Rimcem nočni pogovor, saj je slednji izbrisal zapis s Facebooka, Stanković pa je sporočil, da je Rimac pristal na gostovanje v oddaji. 

Komentarji na socialnih omrežjih so sicer mešani, nekateri pritrjujejo Rimcu, drugi menijo, da nima stika z realnostjo, saj da je svoje v svetu zelo cenjeno podjetje, v katerem je razvil ultrahitri električni avto in napredne komponente za pogon električnih vozil, zgradil na temeljih očetovega denarja, bojda zbranega v sumljivih poslih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sprehajalec 13:25 05.junij 2017.

    Takšnega gosta imeti v oddaji, pa niti sekunde porabiti za pogovor izven omejenega mikrolokalnega razmišljanja, Pravi izraz je uporabil, mikrolokalno razmišljanje, pa percepcija, da je privatnik lopov, že od 1947 leta naprej.