Avto
2925 ogledov

Šef Volkswagna: "Pripravite se na pomemben preobrat"

Herbert Diess Herbert Diess/LinkedIn
Izvršni direktor Volkswagna Herbert Diess je napovedal, kaj čaka avtomobilsko industrijo v letu 2021.

Diess kljub težavam, ki trenutno močno pestijo avtomobilsko industrijo, v prvi vrsti covid-19 in pomanjkanje polprevodnikov, zaradi česa marsikje po svetu proizvodnja vozil stoji, optimistično gleda na leto 2021. 

Herbert Diess Avto Šef Volkswagna se ne strinja z Janšo

"Veselim se leta 2021. Pričakujem, da se bo svetovno gospodarstvo v drugi polovici leta okrepilo, do takrat pa bi morali precepiti ljudi," je Diess povedal v svoji prvi letošnji interni oddaji in dodal, da v drugi polovici leta pričakuje preobrat: "Pričakujem, da bodo ljudje kupili več avtomobilov. Morali bi se pripraviti na pomemben preobrat."

Spletni prenos je Diess opravil z najvišjimi direktorji, udeležila pa sta se ga nova člana uprave skupine VW Murat Aksel in Thomas Schmall. Delnice VW so se v torek na frankfurtski borzi povzpele za 2,5 %, vrednost podjetja pa je ocenjena na okoli 85 milijard evrov.

Herbert Diess | Avtor: epa epa

Volkswagen Avto Igra mačke in miši pri Volkswagnu

Novi električarji

Največji evropski proizvajalec avtomobilov je lani izgubil prvo mesto v svetovni prodaji. Po petih letih je na vrhu spet Toyota Motor Corp. Kljub temu jih veseli, da so prodali več električnih avtomobilov, kot Tesla Inc. v Evropi je pritisk na prodajo električnih vozil največji.

Volkswagen ID.4 Obogatena resničnost Avto Poglejte, kako bodo izgledali "števci" v novih volkswagnih

Skupina VW bo leta 2021 predstavila križanca ID.4 in dodala več različic modelov audi e-tron in porsche taycan. Premijski blagovni znamki ustvarjata največji del dobička nemškega industrijskega velikana.

Škoda Octavia Avto Bo Škoda nizkocenovna ali ne?

Diess je januarja dejal, da bo VW letos prodal okoli 600.000 avtomobilov popolnoma električnih avtomobilov, samo ID.4 naj bi predstavljal 150.000 prodanih avtomobilov. Poudaril je, da si bodo prizadevali zaščititi marže in hkrati povečati obseg prodaje.
Proizvajalci avtomobilov in njihovi dobavitelji so januarja ocenili, da gre za avtomobilski industriji nekoliko bolje kot decembra lani, pravijo pri Ifo Institute, kjer so med avtomobilskimi proizvajalci opravili anketo in ugotovili, da so proizvajalci avtomobilov previdno optimistični, da se bo povpraševanje po odpravi zapor povečalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.