Avto
807 ogledov

Poglejte, kako bodo izgledali "števci" v novih volkswagnih

Volkswagen augmented reality Volkswagen
Volkswagen predstavlja novo generacijo prikazovanja informacij med vožnjo.

Volkswagen bo v prihodnjih avtomobilih za prikaz informacij in napotkov uporabljal obogateno resničnost (augmented reality - AT), s katero bo pred voznikovimi očmi združil resnični in navidezni svet. 

Tehnologija uporablja kamere, radar in navigacijski signal za natančno spremljanje lokacije in okolice avta, nato pa informacijski sistem relevantne podatke projicira na vetrobransko steklo pred oči voznika. Razlika od dosedanjih HUD sistemov je precej večja interaktivnost, na primer s premikajočimi grafikami pri navigacijskem vodenju, spreminjajočih barvah v primeru nevarnosti ali prikazovanju razdalje do objektov pri parkiranju. Posebno pozornost so namenili natančnosti in ostrini prikazovane slike. 

Vse to so dosegli s pristopom, ki pravzaprav združuje dva HUD prikazovalnika v enem. "Zgornji" del je rezerviran za dinamično prikazovanje informacij, spodnji pa je bolj klasični, torej za prikaz hitrosti, omejitev ...

Nov sistem pa ne bo rezerviran za premijske avte, temveč bo najprej dobil mesto v že predstavljenih električnih modelih ID.3 in ID.4. Pri višjih stopnjah opreme bo serijski. Žal pa tisti, ki so hiteli in med prvimi naročili ID.3 first edition, tega sistema ne bodo mogli uporabljati, saj njihovi avti ne bodo imeli vgrajene potrebne tehnike, je poročal Driving.co.uk.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.