To bo novi Škodin križanec

Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept Foto: Škoda Škoda vision X concept
Škoda je najavila prihod novega, tretjega športnega terenca. Zdaj so razkrili, kaj lahko pričakujemo.
Oglej si celoten članek

Poleg prenovljene fabie, kodiaqa z najbolj luksuzno opremo Laurin & Klement ter octavio RS 245 challenge plus package, bo Škoda v torek na avtomobilskem salonu v Ženevi javnosti predstavila še svoje novo konceptno vozilo. Škoda vision X concept je najava novega urbanega križanca oziroma športnega terenca, ki bo po kodiaqu in karoqu tretji tovrstni model v Škodini paleti vozil. Škoda je ena od znamk, ki ustvari najmanj prodaje s športnimi terenci, predvsem zato, ker so zelo pozno predstavili svoje adute v razredu vozil, ki so ga Evropejci in Slovenci vzeli za svojega. 

Škoda Škoda karoq je nasledil yetija

Večji od bratov in sester

Avto, ki ga najavlja škoda vision X bo najmanjši Škodin križanec, ki bo na trgu konkuriral modelom, kot so seat arona, renault captur, peugeot 2008 in še številnim drugim. 

Foto: Škoda Škoda vision X concept

Vision X concept v dolžino meri 4,25 metra, širok je 1,8 metra, visok 1,5 metra, medosna razdalja meri 2,64 metra. Po pričakovanju je nekaj večji kot koncernska VW t-roc in seat arona. 

Škoda superb Škoda superb, bravo za ta serijski gumb!

Na bencin, plin in elektirko

Hibridni koncept je postavljen na 20-palčna kolesa z aluminijastimi platišči, ima veliko panoramsko streho, vpadljive pragove in izrazite blatnike in koloteke, dvobarvno zunanjost. Nakazuje tudi nov pristop oblikovanja notranjosti. Prinaša digitalno instrumentalno ploščo, velik osrednji zaslon in športni volan z odrezanim spodnjim delom.

Foto: Škoda Škoda vision X concept

Hibridni pogonski sistem sestavljata 1,5-litrski TSI štirivaljni bencinski motor (ki lahko deluje tudi v kombinaciji na plin CNG), elektromotor in litij-ionska baterija. 

Avto Škoda ukinja enega svojih modelov

V primeru režima vožnje CNG zmore 96 kilovatov moči (130 KM) in 250 Nm navora, pogon je na prednji kolesi. Elektromotor poganja zadnji kolesi. Možna je tudi kombinacija TSi motorja in elektromotorja, kar pomeni, da je takrat pogon vsekolesni.

Pospešek od 0 do 100 km/h je 9,3 sekunde, največja hitrost je 200 km/h, emisije CO2 pa 89 gramov na kilometer poti. Avtomobil ima dve posodi za CNG plin in eno za bencin, skupna avtonomija je 650 kilometrov.

Prva vožnja Škoda rapid: Zategnili gubice in vstavili nov motor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.