Skrivnost zaseženega mercedesa ruskega oligarha

Foto: Epa
Foto: Epa
V okviru sankcij EU proti oligarhom, ki so tesno povezani z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, so na Sardiniji zasegli 600.000 evrov vreden neprebojni luksuzni avtomobil, ki potnike ščiti pred naboji in eksplozivom.
Oglej si celoten članek

Črni Mercedes-Maybach S650 Guard pripada Alisherju Usmanovu, nekdanjemu delničarju nogometnega kluba Arsenal. Pred kratkim pa ga je zasegla policija v Porto Cervu na obali Costa Smeralda, poroča Corriere della Sera.

Razlogi Pa to ni res - znamke poslujejo rekordno!

Pri časniku domnevajo, da je bilo "oklepno vozilo" uporabljeno za prevoz Putina med skrivnimi obiski Sardinije, sicer priljubljene destinacije ruskih oligarhov. Ti zahajajo na obalo super mondenega Porto Cerva. Usmanov naj bi bil častni občan Arzachena, upravnega središča Porto Cerva.

Foto: Epa

Nove težave Še en udarec za Putinov ego

Župan Arzachena Roberto Ragnedda je italijanskim medijem v začetku marca povedal, da je Usmanov na svojem posestvu redno gostil voditelje držav, poslovneže in ljudi, ki so igrali pomembne vloge v svetovnem gospodarstvu, kulturi in politiki. Usmanov naj bi tudi podaril 500.000 evrov regionalnim oblastem Sardinije za pomoč v boju proti Covid-19.

Rusija vrača udarec? Rusija vrača udarec? Avtoindustrija v strahu

Lokalni časnik L'Unione Sarda piše, da so na otoku zasegli tudi drugo premoženje v njegovi lasti, med drugim 17 milijonov evrov vreden nepremičninski kompleks v zalivu Pevero in šest službenih avtomobilov.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 08:25 16. April 2022.

    Kakšna je razlika med KOMUNIZMOM in KAPITALIZMOM ? ? NOBENE , zasežejo ti premoženje brez kakršnih koli sodnih odločitev ! …

  • 21:10 10. April 2022.

    Takega sem jaz imel... .

  • 15:32 10. April 2022.

    To bo se zanimivo. Premozenje se zasega na podlagi nacionalnosti. Kdaj smo to ze videli? Kmalu pridemo vsi na vrsto. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.