Slovenci v vrhu v regiji po številu avtomobilov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski avtomobilski sektor so primerjali z državami v regiji. Čeprav je Slovenija med številčno najmanjšimi državami, še ne pomeni, da imamo ali pokupimo malo avtomobilov.
Oglej si celoten članek

spletni nakupi Prodaja avtomobilov preko interneta

Jugovzhodna Evropa je eden najhitreje rastočih avtomobilskih trgov v Evropi, kaže poročilo, predstavljeno na nedavni avtomobilski konferenci v Nišu. Po številu avtomobilov na prebivalca v regiji vodita Slovenija in Bolgarija, poročilo pa izpostavlja, da je največ avtomobilov, več kot polovica vseh v regiji, proizvedenih v Romuniji.

ZGLED TUDI ZA NAS? Najprej plačilo kazni, šele nato registracija vozila

Število lani proizvedenih vozil v regiji se je povečalo za 14 odstotkov, medtem ko je bila rast proizvodnje lani v primerjavi s predhodnim letom v Evropi 3,7-odstotna, globalno gledano pa 1,9-odstotna, poroča poslovni novičarski portal jugovzhodne Evrope SeeNews.

Avto Registracija mopeda: Na cesti že vsaj 2628 novih rdečih tablic

Prodaja osebnih vozil v jugovzhodni Evropi je leta 2017 narasla za 9,1 odstotka, medtem ko je bila evropska rast 3,1-odstotna, globalno pa 2,4-odstotna. Rast so zabeležili v vseh državah regije z izjemo Makedonije.

Avto Za te modele avtov je registracija po novem lahko skoraj zastonj

Prebivalci jugovzhodne Evrope imajo sicer v povprečju manj avtomobilov od evropskega povprečja, kar pomeni, da ima regija še velik potenciala za rast prodaje. Po podatkih Eurostata so v Sloveniji sicer predlani našteli 531 avtomobilov na 1000 prebivalcev, v Bolgariji pa 441 avtomobilov na 1000 prebivalcev.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 07:33 2. Maj 2018.

    Jugovzhodna Evropa je eden najhitreje rastočih avtomobilskih trgov v Evropi, kaže poročilo, predstavljeno na nedavni avtomobilski konferenci v Nišu. Po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.