Slovenske ceste bo prvič ogrel prav poseben avtomobil

Foto: PR Andrej Jereb
Foto: PR Andrej Jereb
Na reliju v Novi Gorici se obeta spektakel.
Oglej si celoten članek

Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi bolj dinamičnih avtomobilov. Njihov ambasador, dirkač Andrej Jereb bo z dirkalno Toyoto GT-86 R3 nastopil na reliju v Novi Gorici.

Avto Toyota pomahala v slovo dizlom in predstavila aurisa

Toyota svoje športne ambicije združuje pod imenom Gazoo Racing. Šef Toyote želi to japonsko znamko vozil preobraziti iz znamke, ki je znana po zanesljivosti vozil, v znamko, ki jo bodo vozniki povezovali tudi po dinamični plati. Želja izdelovati dinamične avtomobile je eno osnovnih načel današnjega predsednika podjetja in Kiičirovega vnuka Akia Toyode.

Foto: PR Andrej Jereb

Prsenečenje Ne, takšnega toyota RAV4 nismo pričakovali!

Toyota ima kot eden največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu tudi bogato zgodovino v avtomobilskem športu. Poleg aktivnosti v vztrajnostnih dirkah so se lani po 18 letih vrnili v svetovno prvenstvo v reliju, kjer so v preteklosti osvojili že skupno sedem naslovov svetovnega prvaka.

Foto: PR Andrej Jereb

Avto Toyota C-HR: To ni običajen test avtomobila

Dejavnosti potekajo tudi v Sloveniji. Toyota Adria bo pod imenom Toyota Gazoo Racing Slovenija in s pomočjo glavnega ambasadja, nekdanjega vrhunskega voznik relija Andreja Jereba, na reliju v Novi Gorici predstavila prav poseben dirkalnik. To je Toyota GT-86 R3 z dvolitrskim atmosferskim motorjem. V Novi Gorici bo Jereb nastopil kot predvoznik, dirkalna Toyota, pa bo tam sploh prvič vidna na slovenskih cestah.

Foto: PR Andrej Jereb

Avto Toyota jo želi passatu in drugim podkuriti z novim modelom

Dirkalnik GT-86 R3 je sicer le del načrtovanih dejavnosti Toyota Gazoo Racing Slovenija. Jereb bo s serijskim športnim avtomobilom GT-86 še naprej izvajal tečaje dinamične vožnje avtomobila na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.