Avto
1194 ogledov

Slovenske ceste bo prvič ogrel prav poseben avtomobil

PR Andrej Jereb
Na reliju v Novi Gorici se obeta spektakel.

Toyota Gazoo Racing Slovenija združuje težnjo Toyote po izdelavi bolj dinamičnih avtomobilov. Njihov ambasador, dirkač Andrej Jereb bo z dirkalno Toyoto GT-86 R3 nastopil na reliju v Novi Gorici.

Toyota auris Avto Toyota pomahala v slovo dizlom in predstavila aurisa

Toyota svoje športne ambicije združuje pod imenom Gazoo Racing. Šef Toyote želi to japonsko znamko vozil preobraziti iz znamke, ki je znana po zanesljivosti vozil, v znamko, ki jo bodo vozniki povezovali tudi po dinamični plati. Želja izdelovati dinamične avtomobile je eno osnovnih načel današnjega predsednika podjetja in Kiičirovega vnuka Akia Toyode.

 | Avtor: PR Andrej Jereb PR Andrej Jereb

Toyota RAV4 Prsenečenje Avto Ne, takšnega toyota RAV4 nismo pričakovali!

Toyota ima kot eden največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu tudi bogato zgodovino v avtomobilskem športu. Poleg aktivnosti v vztrajnostnih dirkah so se lani po 18 letih vrnili v svetovno prvenstvo v reliju, kjer so v preteklosti osvojili že skupno sedem naslovov svetovnega prvaka.

 | Avtor: PR Andrej Jereb PR Andrej Jereb

Toyota C-HR Hybrid Avto Toyota C-HR: To ni običajen test avtomobila

Dejavnosti potekajo tudi v Sloveniji. Toyota Adria bo pod imenom Toyota Gazoo Racing Slovenija in s pomočjo glavnega ambasadja, nekdanjega vrhunskega voznik relija Andreja Jereba, na reliju v Novi Gorici predstavila prav poseben dirkalnik. To je Toyota GT-86 R3 z dvolitrskim atmosferskim motorjem. V Novi Gorici bo Jereb nastopil kot predvoznik, dirkalna Toyota, pa bo tam sploh prvič vidna na slovenskih cestah.

 | Avtor: PR Andrej Jereb PR Andrej Jereb

Vžig Avto Toyota jo želi passatu in drugim podkuriti z novim modelom

Dirkalnik GT-86 R3 je sicer le del načrtovanih dejavnosti Toyota Gazoo Racing Slovenija. Jereb bo s serijskim športnim avtomobilom GT-86 še naprej izvajal tečaje dinamične vožnje avtomobila na AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.