Avto
5903 ogledov

Ne, takšnega toyota RAV4 nismo pričakovali!

Toyota RAV4
1/14
Toyota
Novi toyota RAV4 je zavpil: "Dovolj je!"

Saj je bil v zadnji generaciji tehnično napreden in uporaben, a toyota RAV4, ki je konec 80. let veljal za začetnika novega razreda športnih terencev, je skozi generacije vse bolj vodenel in zaostajal za tekmeci. 

Novi RAV4 pa se vrača h koreninam in sodeč po prvih vesteh iz avtosalona v New Yorku, kjer je bil predstavljen, je Toyota z njim zadela v črno. Prva odlična vest je, da je postavljen na platformo TNGA, ki glede na rezultate pri priusu in CR-V obljublja zelo dinamično podvozje, nekaj, kar je sedanjemu RAV4 precej manjkalo. 

Še posebej presenetil pa je dizajn, saj RAV4 z oglato obliko, visokim nosom in črnimi obrobami okoli koles zelo spominja na svojega izvirnika. Ali pa na robustnega 4runnerja, ki ga čislajo ljubitelji off-roada. Kakorkoli, Toyota se je odločila, da ne bo več sledila nemški poti "evolucije evolucije" dizajna.

Novinec bo na voljo tudi z dvobarvno zunanjostjo, ki je pri kupcih vse bolj priljubljena. Pri Toyoti pravijo, da je RAV4 nekoliko širši, malenkost krajši in nižji, vseeno pa znotraj prostornejši.

Glede pogona za evropski trg je še prezgodaj govoriti, v ZDA bo med drugim na voljo z 2,5-litrskim bencinarjem, ki je povezan s hibridnim pogonom. Isto kombinacijo je imel že zdajšnji RAV4, naziva moč je bila 145 kW (197 KM). Vendar se lahko nadejamo porasta v moči, saj je Toyota pred kratkim predstavila nov hibridni pogon za bodočega aurisa, pri katerem imata 2,0 bencinski motor in elektromotor skupaj kar 133 kW (180 KM) moči. Dizla ne bo. Za novega RAV4 obljubljajo tudi pravi 4x4 pogon. 

Toyota RAV4 | Avtor: Toyota Toyota

Slike notranjosti povejo, da je RAV4 naredil precejšen skok glede ergonomije in kvalitete, povsem nov je tudi vmesnik infozabavnega sistema, ki se prikazuje na velikem zaslonu nad armaturno ploščo. Standardno naj bi imel RAV4 veliko opremo, med drugim radarski tempomat in širok nabor asistenčnih sistemov znotraj paketa Toyota Safety Sense.

Novega RAV4 lahko v Evropi pričakujemo konec letošnjega ali na začetku prihodnjega leta.

Toyota RAV4 | Avtor: Toyota Toyota
Toyota RAV4 | Avtor: Toyota Toyota
Toyota RAV4 | Avtor: Toyota Toyota
Toyota RAV4 | Avtor: Toyota Toyota
Toyota RAV4 | Avtor: Toyota Toyota

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.