Štiripasovnico so ji zgradili okoli hiše

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Rek "trmast kot mula" je v primeru lastnice majhne hiške dobila nov pomen.
Oglej si celoten članek

V kitajskem velemestu Guangdžov s 14 milijoni prebivalcev živi gospa Ling. Prebiva v 40 kvadratnih metrov veliki enonadstropni hiški. Deset zadnjih let ni popustila prošnjam oblasti, ki so želeli čez njeno ozemlje zgraditi štiripasovnico, s katero bi prek nadvozov povezali novi most. 

Zato so se oblasti po letih brezplodnega prepričaevanja odločile za drastičen ukrep. Gradbinec je štiripasovnico sprojektiral in zgradil okoli hiške, ki je tako zdaj postala dobesedno ujeta kot otok sredi ceste. 

Foto: Youtube Hipa na štiripasovnici Foto: Youtube Hipa na štiripasovnici

Gospa Ling je bila edina od 47 okoliških lastnikov, ki je vztrajala, da se ne bo preselila na novo lokacijo, ki ji je bila ponujena. Trdi, da ji oblasti niso ponudile enakovredne lokacije. Nasprotno mestne oblasti zatrjujejo, da so ji ponujali več različnih lokacij, pa tudi denar in hišo, a je vse ponudbe zavrnila. 

Gospa Ling vztraja, da je nova situacija ne moti in jo prav malo briga, kaj si mislijo drugi, je poročal Guangzhou Daily.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.