Avto
14688 ogledov

Štiripasovnico so ji zgradili okoli hiše

Hipa na štiripasovnici Youtube
Rek "trmast kot mula" je v primeru lastnice majhne hiške dobila nov pomen.

V kitajskem velemestu Guangdžov s 14 milijoni prebivalcev živi gospa Ling. Prebiva v 40 kvadratnih metrov veliki enonadstropni hiški. Deset zadnjih let ni popustila prošnjam oblasti, ki so želeli čez njeno ozemlje zgraditi štiripasovnico, s katero bi prek nadvozov povezali novi most. 

Zato so se oblasti po letih brezplodnega prepričaevanja odločile za drastičen ukrep. Gradbinec je štiripasovnico sprojektiral in zgradil okoli hiške, ki je tako zdaj postala dobesedno ujeta kot otok sredi ceste. 

Hipa na štiripasovnici | Avtor: Youtube Youtube
Hipa na štiripasovnici | Avtor: Youtube Youtube

Gospa Ling je bila edina od 47 okoliških lastnikov, ki je vztrajala, da se ne bo preselila na novo lokacijo, ki ji je bila ponujena. Trdi, da ji oblasti niso ponudile enakovredne lokacije. Nasprotno mestne oblasti zatrjujejo, da so ji ponujali več različnih lokacij, pa tudi denar in hišo, a je vse ponudbe zavrnila. 

Gospa Ling vztraja, da je nova situacija ne moti in jo prav malo briga, kaj si mislijo drugi, je poročal Guangzhou Daily.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.