Super polnilnice v Ljubljani

Foto: Gregor Prebil Super polnilnica Tesla Foto: Gregor Prebil Super polnilnica Tesla Foto: Gregor Prebil Tesla S Foto: Gregor Prebil Super polnilnica Tesla Foto: Gregor Prebil Super polnilnica Tesla Foto: Gregor Prebil Super polnilnica Tesla Foto: Gregor Prebil Tesla S Foto: Gregor Prebil Tesla S Foto: Gregor Prebil Super polnilnica Tesla Foto: Gregor Prebil Tesla S Foto: Gregor Prebil Tesla S Foto: Gregor Prebil Super polnilnica Tesla
Ljubljana je med prvimi evropskimi prestolnicami in prva v regiji dobila super polnilnice Tesla, ki se nahajajo na parkirišču hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons.
Oglej si celoten članek

Šest polnilnic je v sodelovanju s podjetjem Avant Car d.o.o. postavilo podjetje Tesla Motors Europe in veljajo za najzmogljivejše polnilnice za električna vozila v svetovnem okviru.

Ljubljana je ena od lokacij, ki jo imajo kupci vozil tesla S shranjenih v svoji navigacijski napravi v avtomobilu, kot eno od postojank, kjer lahko brezplačno napolnijo baterijo svojega električnega vozila. Ta z enim polnjenjem v teoriji omogoča do 500 kilometrov vožnje.

20 do 40 minut za polnjenje

Matej Čer, prokurist in uradni zastopnik podjetja Avant Car, ki je letos na Eko Skladu pobralo 99 odstotkov sredstev iz letošnjega razpisa za nakup 60 novih električnih vozil (tesla S, nissan leaf, smart fortwo), je ob slavnostnem odprtju polnilnic povedal, da smo pred obdobjem velikih Foto: Gregor Prebil Joseph A. Mussomeli sprememb kar zadeva električno mobilnost. Pomembnost tega, da smo med prvimi v Evropi, ki imamo super polnilnice, je pojasnil s primerov super polnilnic v avstrijskem smučarskem središču St. Anton, kjer je več kot polovica uporabnikov lastnikov Tesel S iz Norveške. Ti do avstrijskega smučarskega središča potujejo 1.000 kilometrov daleč, prav hitro polnjenje, ki traja od 20 do 40 minut, pa je pomembno za preboj električni vozil.

Super polnilnice delujejo z močjo 135 kilovatov in črpajo 100 odstotkov čisto električno energijo, dobavljeno s strani podjetja Elektro Celje Energija.

Nova lokacija super polnilnic v Ljubljani je del dolgoročnega načrta Tesla Motors, ki vključuje dodatno izgradnjo brezplačnih polnilnic v Evropi do leta 2015. Ljubljanske polnilne postaje so trenutno edine v regiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.