Avto
142 ogledov

Super polnilnice v Ljubljani

Super polnilnica Tesla
1/12
Gregor Prebil
Ljubljana je med prvimi evropskimi prestolnicami in prva v regiji dobila super polnilnice Tesla, ki se nahajajo na parkirišču hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons.

Šest polnilnic je v sodelovanju s podjetjem Avant Car d.o.o. postavilo podjetje Tesla Motors Europe in veljajo za najzmogljivejše polnilnice za električna vozila v svetovnem okviru.

Ljubljana je ena od lokacij, ki jo imajo kupci vozil tesla S shranjenih v svoji navigacijski napravi v avtomobilu, kot eno od postojank, kjer lahko brezplačno napolnijo baterijo svojega električnega vozila. Ta z enim polnjenjem v teoriji omogoča do 500 kilometrov vožnje.

20 do 40 minut za polnjenje

Matej Čer, prokurist in uradni zastopnik podjetja Avant Car, ki je letos na Eko Skladu pobralo 99 odstotkov sredstev iz letošnjega razpisa za nakup 60 novih električnih vozil (tesla S, nissan leaf, smart fortwo), je ob slavnostnem odprtju polnilnic povedal, da smo pred obdobjem velikih

Joseph A. Mussomeli | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
sprememb kar zadeva električno mobilnost. Pomembnost tega, da smo med prvimi v Evropi, ki imamo super polnilnice, je pojasnil s primerov super polnilnic v avstrijskem smučarskem središču St. Anton, kjer je več kot polovica uporabnikov lastnikov Tesel S iz Norveške. Ti do avstrijskega smučarskega središča potujejo 1.000 kilometrov daleč, prav hitro polnjenje, ki traja od 20 do 40 minut, pa je pomembno za preboj električni vozil.

Super polnilnice delujejo z močjo 135 kilovatov in črpajo 100 odstotkov čisto električno energijo, dobavljeno s strani podjetja Elektro Celje Energija.

Nova lokacija super polnilnic v Ljubljani je del dolgoročnega načrta Tesla Motors, ki vključuje dodatno izgradnjo brezplačnih polnilnic v Evropi do leta 2015. Ljubljanske polnilne postaje so trenutno edine v regiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.