Avto
41 ogledov

Kaj prinaša avtomobilska prihodnost?

Tesla Tesla
Tehnološki velikan Harman ponuja vpogled v prihodnost pripomočkov, ki bodo olajšali življenje voznikov in potnikov v avtomobilih.

Večina konceptov bo na voljo takoj ali pa kmalu, nekateri pa tudi čez desetletje ali več. V vozilih lahko pričakujemo vse, od napredne interakcije pametnih telefonov z vozilom, do velikanskih ekranov v avtonomnih vozilih.

Kaj prinaša avtomobilska prihodnost?

Samodejna posodobitev programske opreme
Pričakovano: 2016

S pomočjo 3G omrežja povezave pametnih telefonov z računalnikom v avtomobilu lahko posodobimo programsko opremo na daljavo. To voznikom prihrani veliko časa s posodabljanjem programske opreme, osvežitve zemljevidov navigacije, ... Vse to vpliva na udobje med vožnjo, saj bo voznik s preprostim ukazom posodobil programe. Še lažje in hitreje bo posodabljanje, ko bo bolj razširjeno zmogljivejše omrežje 4G.

Shranjevanje podatkov
Pričakovano: 2017

Zbiranje podatkov uporabnikov je pomembno, da bi v prihodnosti pomagali izboljšati tehnologije in varnostne sisteme. Inženirji bi lahko s pomočjo zbranih podatkov vozila, ki je bilo udeleženo v prometni nesreči, posodobili in izboljšali varnost v vozilih. Dobili bi tudi natančne povratne informacije o tem, katere funkcije v vozilu vozniki uporabljajo najpogosteje, od gumbov na volanu, do uporabe multifunkcijskega ekrana na dotik.

Kakovost zvoka
Pričakovano: 2015

V avtomobilih je zelo razširjeno predvajanje glasbe iz mobilnih telefonov. Obsežne zvočne datoteke so stisnjene v spominski del pametnih telefonov, kar vpliva na kakovost zvoka. Sistem Clari-Fi obnovi kakovost, ki je bila izgubljena v procesu krčenja.

Veliki multimedijski ekrani
Pričakovano: 2025

Če in ko se bodo v prodajnih salonih in na cestah pojavila avtonomna vozila, bi lahko današnjo futuristično zamisel, kaj hitro vgradili v avtomobile. Gre za velike TV ekrane, ki jih uporabljamo doma, na katerih bi si lahko potniki ogledali filme ali gledali TV program. In to med vožnjo, ko bi avtomobil sam prevzel nadzor nad vozilom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.