Takšen bo novi škoda kodiaq

Foto: Škoda
Foto: Škoda
Škoda je tik pred predstavitvijo novega kodiaqa. Napovedala ga je s prvimi skicami zunanjosti.
Oglej si celoten članek

O notranjosti novega kodiaqa je že veliko znanega in tudi na Žurnalu24 smo o njej že poročali, zdaj pa je malo več znanega tudi o njegovi zunanjosti, ki jo bo Škoda, tako kot tudi ostale podatke o novincu, predstavila 4. oktobra, torej že čez dober teden.

Pri Škodi pravijo, da bo novi kodiaq imel mogočen in emocionalen dizajn, bo pa tudi malce večji, kar se bo odrazilo v bolj prostorni notranjosti. Na zunanjosti bodo sicer izstopali izklesani sprednji del, tridimenzionalni motorni pokrov, izostreni robovi kolesnih vdolbin, kolesna platišča v velikosti od 17 do 20 palcev, masiven zadnji odbijač in druga generacija matričnih led žarometov z elementi kristala.

Foto: Škoda škoda kodiaq

Zadek bo zaznamovala široka svetlobna grafika v obliki črke C, ki se bo z obeh strani raztezala proti sredini, rdeča linija pod njo pa bo povezovala obe zadnji luči. Vse skupaj bo nadgradil še masiven zadnji odbijač. Med posebnostmi bo tudi doplačilna temno kromirana obloga stebrička D.

Škodin vodja oblikovalcev Oliver Stefani pravi: "Novi kodiaq je sodoben in dinamičen ter ima zelo prepoznaven videz. V skladu z načelom 'oblika sledi funkciji' smo udejanjili prve elemente našega prihodnjega oblikovalskega sloga Modern Solid. Ta dizajn jasno poudarja praktičnost, hkrati pa s svojo dinamično obliko zagotavlja še boljšo aerodinamiko."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.