Avto
3896 ogledov

Takšen bo novi škoda kodiaq

škoda kodiaq Škoda
Škoda je tik pred predstavitvijo novega kodiaqa. Napovedala ga je s prvimi skicami zunanjosti.

O notranjosti novega kodiaqa je že veliko znanega in tudi na Žurnalu24 smo o njej že poročali, zdaj pa je malo več znanega tudi o njegovi zunanjosti, ki jo bo Škoda, tako kot tudi ostale podatke o novincu, predstavila 4. oktobra, torej že čez dober teden.

Pri Škodi pravijo, da bo novi kodiaq imel mogočen in emocionalen dizajn, bo pa tudi malce večji, kar se bo odrazilo v bolj prostorni notranjosti. Na zunanjosti bodo sicer izstopali izklesani sprednji del, tridimenzionalni motorni pokrov, izostreni robovi kolesnih vdolbin, kolesna platišča v velikosti od 17 do 20 palcev, masiven zadnji odbijač in druga generacija matričnih led žarometov z elementi kristala.

škoda kodiaq | Avtor: Škoda Škoda

Zadek bo zaznamovala široka svetlobna grafika v obliki črke C, ki se bo z obeh strani raztezala proti sredini, rdeča linija pod njo pa bo povezovala obe zadnji luči. Vse skupaj bo nadgradil še masiven zadnji odbijač. Med posebnostmi bo tudi doplačilna temno kromirana obloga stebrička D.

Škodin vodja oblikovalcev Oliver Stefani pravi: "Novi kodiaq je sodoben in dinamičen ter ima zelo prepoznaven videz. V skladu z načelom 'oblika sledi funkciji' smo udejanjili prve elemente našega prihodnjega oblikovalskega sloga Modern Solid. Ta dizajn jasno poudarja praktičnost, hkrati pa s svojo dinamično obliko zagotavlja še boljšo aerodinamiko."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.