Tesla spet prilagaja cene

Foto: Anže Petkovšek Tesla model Y
Foto: Anže Petkovšek Tesla model Y
Tesla je presenetljivo dvignila cene na dveh največjih avtomobilskih trgih na svetu, Kitajskem in v ZDA. Kaj se bo zgodilo v Evropi?
Oglej si celoten članek

V zadnjih mesecih je pionir na področju električnih avtomobilov, ameriška Tesla, kar nekajkrat znižala cene svojih električnih vozil. S tem je sprožila cenovno vojno med ponudniki električnih vozil. Zdaj so pri Tesli spet presenetili, a so za razliko od zadnjih mesecev cene svojih vozil povišali. Za zdaj na Kitajskem, Japonskem, v ZDA in v Kanadi. Gre za manjše popravke cen navzgor, saj so se avtomobili podražili za do 260 evrov, poroča tiskovna agencija Reuters.

Kljub temu so cene še vedno precej nižje kot v začetku leta. Izvršni direktor Elon Musk je napovedal, da podjetje bolj skrbi obseg kot marža. Cilj Tesle je na trg pripeljati čim več e-avtomobilov, tudi, če z njimi ne zaslužijo nič, je izjavil Musk.

Foto: Profimedia Elon Musk

V Evropi so cene do zdaj ostale nespremenjene. Po pisanju spletne strani Automobilwoche pa tudi v Nemčiji ostaja povpraševanje po električnih vozilih visoko: v prvem četrtletju je bil kompaktni SUV model tesla Y najbolje prodajan model vozila. Zato Nemci predvidevajo, da bo Tesla prilagodila cene tudi v Evropi. Čeprav se število konkurentov povečuje, ima Tesla še vedno koristi od slovesa pionirja med proizvajalci električnih vozil. Američani so v prednosti, ko gre za programsko opremo, vendar imajo tudi slabosti, ko gre za kakovost in storitve za stranke, še piše Automobilwoche.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:27 3. Maj 2023.

    Ko bo na novo izumil armaturo z gumbi ga bom jemal resno. Do takrat pa: Čao Miki v rit mepiši!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.