To se zgodi z avtom pri trku z 200 km/h

Foto: Dynamic Test Center
Foto: Dynamic Test Center
Kaj ostane od avtomobilov, ko se v drug avto zaletijo pri visoki hitrosti 200 km/h.
Oglej si celoten članek

Posnetki zmečkanin so nazorni. Na posebnem poligonu so simulirali nalete v vozila pred seboj, ki se lahko zgodijo na avtocestah. V nekaj hipih so po tono in pol težki avtomobili povsem spremenili svojo podobo. 

Eden od avtov se ob naletu odbije v zrak in kar preskoči oviro. Kdo drug kot dobri stari volvo 740, tipična švedska opeka iz konca 80. let.

Test so opravili v švicarskem testnem središču Dynamic Test Center.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:30 30. Avgust 2015.

    Kaj če bi poskusil pisati v malce bolj razumljivi slovenščini?

  • 09:12 30. Avgust 2015.

    ja in predstavniki iz proračuna financiranih organzacij za varnost v prometu bodo dodoali: obvezno se pripnite. NIsem še zasledil, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.