Avto
44 ogledov

To se zgodi z avtom pri trku z 200 km/h

Trčenje Dynamic Test Center
Kaj ostane od avtomobilov, ko se v drug avto zaletijo pri visoki hitrosti 200 km/h.

Posnetki zmečkanin so nazorni. Na posebnem poligonu so simulirali nalete v vozila pred seboj, ki se lahko zgodijo na avtocestah. V nekaj hipih so po tono in pol težki avtomobili povsem spremenili svojo podobo. 

Eden od avtov se ob naletu odbije v zrak in kar preskoči oviro. Kdo drug kot dobri stari volvo 740, tipična švedska opeka iz konca 80. let.

Test so opravili v švicarskem testnem središču Dynamic Test Center.

 

Komentarjev 2
  • Janez_53 18:30 30.avgust 2015.

    Kaj če bi poskusil pisati v malce bolj razumljivi slovenščini?

  • mitja vilar 09:12 30.avgust 2015.

    ja in predstavniki iz proračuna financiranih organzacij za varnost v prometu bodo dodoali: obvezno se pripnite. NIsem še zasledil, da bi se kdorkoli dotakonil testor trka vozila v zid, ki jih potem uporabljajo za promocijo varnosti. Ne poznam primea, da ...prikaži večda s nekdo zalei v zid, običajo v drug avto. IN naletne točke so drugačne, mnogo manj optimalne kot raven zid.Recimo ljudje ne znajo vozir po avtocesti, če pogledamo trke zadnjega tedna, avtocersta vsakič zaprta zardi naleta. LJudje tudi ne vedo, čemij je naenjen prehitevalni pas in zato prehitevajo od LJublane pa do Kopra. ZS postankom za kavo na Ravbarkomansi, ko zapaljejo na črpalko.