Pisani malček zdaj še bolj vpadljiv

Foto: Toyota Toyota aygo Foto: Toyota Toyota aygo Foto: Toyota Toyota aygo Foto: Toyota Toyota aygo
Toyota je predstavil novo podobo svojega mestnega avtomobila.
Oglej si celoten članek

Avto Toyota z elektrifikacijo že prehitela cilje za leto 2020

Toyota bo v Ženevi predstavila prenovljenega mestnega malčka ayga. Spremembe so opazne. Novi so prednji odbijač, maska motorja, tudi prednji žarometi. Oblikovalci so se dotaknili tudi svetil zadaj. Vse z željo po večjem 3D učinku. Zaščitni znak ayga ostaja barvitost in barvne kombinacije, torej individualizacija vozila v smeri unikat za vsakega kupca, ki si to želi. Dodali so novi barvi (bela in modra), nova so tudi 15-palčna platišča.

Patent Toyota patentirala menjalnik za telebane

V potovalni kabini so modernizirali instrumentalno ploščo, sedeži so obloženi z udobnejšimi materiali, prenovljeni aygo ponuja še več barvnih kombinacij potovalne kabine. Standardno je vgrajen 7-palčni zaslon na dotik, ki je del večpredstavnostnega sistema, ima tudi Toyotin varnostni ščit TSS Toyota Safety Sense, ki združuje elektronske sisteme za pomoč vozniku.

Avto Toyota v Evropi ne bo več prodajala novih dizlov

Pri Toyoti pred javnim razkritjem navajajo, da so izboljšali zvočno zatesnjenost in vozne lastnosti.

Kar zadeva motorizacijo 1,0-litrski DOHC VVT-i bencinski motor zdaj razvije 53 kilovatov moči (72 KM) in 93 Nm navora, kar aygu omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 13,3 sekunde, največja hitrost je 160 km/h, povprečna poraba bencina pa je po navedbah Toyote zmanjšana iz 4,1 litra na 3,9 l/100 km/h, medtem ko v zrak na prevožen kilometer poti izpusti 90 gramov CO2.

Avto Test toyota prius plug-in: Kako dober je v resnici avto s kablom?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.